NYCFC leidt historische nederlaag in Yankee Stadium

Ike Opara kopt fatale treffer binnen NYCFC  Sporting Kansas City

New York City FC leed vannacht in het eigen Yankee Stadium haar eerste MLS-nederlaag ooit, tegen Sporting Kansas City. De ploeg van trainer Jason kreis kwam een vroege treffer van Ike Opara niet meer te boven: 0-1.

Afwezigheid Villa
De thuisploeg moest het doen zonder sterspeler David Villa. De spits raakte afgelopen week tijdens de training geblesseerd aan zijn lies en moest daarom toekijken vanaf de tribune. Daar zag hij hoe zijn kompanen in de eerste helft aanvallend weinig tot niets hadden in te brengen.

Sporting Kansas zette haar tegenstander veelvuldig vast op eigen helft. Al na tien minuten werd de ploeg gevaarlijk vanuit een ingooi van Matt Bessler, maar Saunders kon redding brengen op een matig schot van Anibaba. Enkele minuten later was het wel raak vanuit Besslers ingooi. Ike Opara liet Saunders kansloos en kopte het leder uit de verre ingooi snoeihard tegen de touwen (0-1).

NYCFC bleek niet bij machte om in de eerste helft een ommekeer te bewerkstelligen. De beste kansen waren voor SKC. Graham Zusi schoot over na een prachtige hakbal van Feilhaber, en Medranda miste ternauwernood het doel met een snoeihard afstandsschot.

Mislukte comeback
De tweede helft leek aanvankelijk op dezelfde voet verder te gaan. Dom Dwyer kon na een kwartier de 2-0 binnenschieten, ware het niet dat Saunders hem daartoe belette door knap uit zijn doel te komen. Dit was tevens een van de laatste échte wapenfeiten in de wedstrijd van Sporting Kansas City.

NYCFC nam het initiatief in de wedstrijd geleidelijk aan over en werd meerdere keren gevaarlijk. Jacobsen wist de bal na een voorzet van Wingert bij de tweede paal niet binnen te schieten en een kopbal van Grabavoy in de blessuretijd van de wedstrijd mistte ternauwernood doel. Alle kansen ten spijt, SKC hield de achterste linies voldoende gesloten en sleepte de drie punten binnen.

Een ultieme poging van Grabavoy (rechts)

Stand & Schema
Het verlies komt in New York hard aan: het is de eerste MLS-nederlaag in de geschiedenis van de club, en dat in het eigen Yankee Stadium. Villa en co. zakken hierdoor vooralsnog naar plek 3 in de Eastern Conference. Sporting Kansas City boekt haar eerste zege van het seizoen en stijgt naar plek zes in de Western Conference.

Op 11 april gaat gaat NYCFC op bezoek bij de Philadelphia Union; SKC ontmoet zes dagen eerder (5 april) eveneens de Union.