MLS Update: NY in black, sportief Philly

Door

New England Revolution v New York Red Bulls - Eastern Conference Final - Leg 1
De Major League Soccer leeft toe naar het hoogtepunt. Allemaal heel spannend natuurlijk, maar in deze MLS update even aandacht voor randzaken. Zoals het nieuwe shirt van NYCFC en de regelmoeheid van Bradley Wright-Phillips.

Regel moe
De spits van New York Red Bull kreeg in de heenwedstrijd van de Eastern Conference finale tegen New England Revolution (2-1 verlies) namelijk een wel heel vervelende gele kaart. Hij blokkeerde de weg van Revolution-doelman Bobby Shuttleworth. Doordat hij in het duel tegen DC United ook al een gele prent had ontvangen, is hij nu geschorst voor de terugwedstrijd.

Wright-Phillips gaf na de wedstrijd toe dat hij een beetje regel moe was. “Ik wist niet na hoeveel gele kaarten in de play-offs je geschorst wordt. Natuurlijk ben ik boos. Het was een domme gele kaart, waar ik nu de prijs van moeten betalen”, vertelde de maker van het enige Red Bulls-doelpunt tegen aanwezige journalisten.

Weg om algemeen directeur
Real Salt Lake werd in de halve finale van de Western Conference uitgeschakeld door LA Galaxy. Einde seizoen dus. Het betekende de laatste wedstrijd voor Mexicaans international Carlos Salcedo. Hij keert om een opmerkelijke reden niet terug bij Real.

New England Revolution v Real Salt Lake - FC Tucson Desert Diamond Cup

De verdediger gaat namelijk weg vanwege de algemeen directeur. Deze zou zich niet hebben gehouden aan zijn beloftes tegenover Salcedo en diens vader. “En hij was op geen enkele manier geïnteresseerd om het meningsverschil op te lossen”, schreef de 21-jarige speler in een dankwoord richting de fans op zijn Twitteraccount.

New York in black
Na de presentatie van het allereerste thuistenue van New York City FC, dat vanaf komend seizoen meedoet in de MLS, brak een hoop commotie los. De club zou ‘een speeltje van Manchester City’ zijn en ‘geen enkele binding met de stad New York hebben’.

NYCFCRevealed-infographic-away2

De reacties op het nieuwe uittenue zijn een stuk milder. Op Twitter is nauwelijks een negatieve reactie te vinden. Niet geheel onterecht, want het moet gezegd worden dat het zwarte shirt (met oranje accent) een lust voor het oog is. Het tenue is vanaf begin 2015 te koop.

Sportief Philadelphia Union
Officials van de MLS hebben Philadelphia Union uitgeroepen tot sportiefste ploeg van het seizoen. Het team kaapte de prijs voor de neus van LA Galaxy en Real Salt Lake weg. Ze kregen het gehele seizoen slechts 37 gele kaarten, elf minder dan elk ander team.

Mexico v United States

De individuele prijs ging naar Columbus Crew-verdediger Michael Parkhurst (hierboven in het Amerikaanse shirt). In 33 wedstrijden maakte hij maar elf overtredingen en kreeg hij één keer een gele kaart. Dat hij won was niet echt een verrassing. Parkhurst won de prijs namelijk ook in 2007 en 2008.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen