Update: Gerrard naar Amerika, bestemming nog onbekend

Door

460892860
Steven Gerrard heeft zojuist voor de camera’s van LFCTV bevestigd dat hij zijn loopbaan na de zomer voortzet in Amerika. Zijn bestemming blijft echter nog onbekend. “Ik ben dichtbij een akkoord met een club, maar maak pas iets bekend als het definitief is”, zei de 34-jarige middenvelder.

Concrete interesse
LA Galaxy, Toronto FC en New York Red Bulls zouden concrete interesse hebben getoond om Gerrard na dit seizoen over te nemen van Liverpool. Bij Toronto lijkt een vertrek van Designated Player Jermain Defoe aanstaande en bij NY Red Bulls stopte Thierry Henry, waardoor er plek is voor een nieuwe sterspeler. LA Galaxy raakte Landon Donovan kwijt en is dus op zoek naar een nieuwe smaakmaker op het middenveld.

David Moyes had oogje op ‘Captina Fantastic’
Bovendien was er interesse vanuit andere ploegen uit Europa. Ronald Koeman was er als de kippen bij om aan te geven dat er bij Southampton wel ruimte was voor de middenvelder en ook Real Sociedad-trainer David Moyes had een oogje op ‘Captain Fantastic’. Gerrard zelf heeft echter zijn beslissing gemaakt. Hij gaat naar Amerika.

25,5 miljoen in vier jaar
Wat zijn bestemming zal zijn, is voorlopig onbekend. LA Galaxy lijkt de beste papieren te hebben. Hij zou daar net zoveel gaan verdienen als David Beckham in diens MLS-periode: een slordige 25,5 miljoen euro in vier jaar tijd.

Welkome opsteker voor MLS
De zekere komst van Gerrard is overigens een welkome opsteker voor de MLS, die de afgelopen periode de ene na de andere tegenvaller moest verwerken. Blikvangers als Landon Donovan en Thierry Henry besloten te stoppen en Frank Lampard, dé ster van NYCFC, besloot een half jaar langer bij Manchester City te blijven, tot grote woede van de fans van NYCFC.

Tijdelijke terugkeer
Liverpool zou achter de schermen al bezig zijn om Gerrard in de eerste maanden van 2016 terug te halen. In die periode ligt de MLS stil en zou een tijdelijke terugkeer naar Anfield tot de mogelijkheden behoren. Thierry Henry (Arsenal) en Robbie Keane (Aston Villa) maakten in het verleden ook al eens zo’n tijdelijke overstap.

Leicester City v Liverpool - Premier League

Zeventien jaar bij Liverpool
Gerrard is bezig aan zijn zeventiende jaar bij Liverpool. Hij kwam al tot een duizelingwekkend aantal van 695 gespeelde wedstrijden en scoorde daarin 180 keer. Dit seizoen was hij goed voor 17 basisplaatsen en kwam hij twee keer als invaller in de ploeg van trainer Brandon Rodgers.

Gerrard weigerde Anfield te verlaten
Zijn liefde voor Liverpool wordt nog maar een benadrukt door deze bekentenis van Zinedine Zidane. De voormalige superster van Real Madrid vroeg in de zomer van 2014 aan voorzitter Florentino Perez om Gerrard naar de Koninklijken te halen, maar ondanks twee pogingen van de preses weigerde Gerrard om Anfield te verlaten.

Ook leuk om te lezen