Minnesota United FC treedt in 2018 toe tot MLS

Door

Minnesota United FC
Het is officieel: Minnesota United FC treedt vanaf 2018 toe tot de Major League Soccer. MLS Commissioner Don Garber maakte dat vanmiddag tijdens een speciale persconferentie bekend. Een nieuw te bouwen stadion in downtown Minneapolis moet de nieuwe thuisbasis van de club worden.

Historische dag
Garber noemde vandaag een ‘historische dag’ voor het Amerikaanse voetbal.

“The ownership group’s commitment to soccer and the community, the area’s growing millennial population and the region’s rich tradition of supporting soccer at all levels in Minnesota were key indicators that this was the right market. The passionate soccer fans in Minnesota will soon have a world-class, downtown soccer stadium that will serve as the home for the new MLS team and become a destination for marquee international sports events.”

Eigen stadion
Minnesota United’s inzet voor een eigen stadion bleek de sleutel naar de toewijzing. Garber en de MLS geven daarmee een duidelijk signaal af. Clubs met een eigen (voetbal specifiek) stadion, krijgen voorrang. Het is de bedoeling dat de afgeronde stadionplannen voor 1 juli worden gepresenteerd.

Tweede plaats
Minnesota United is afkomstig uit de North American Soccer League (NASL), het tweede niveau van de Amerikaanse voetbalpiramide. Toen de NASL nog het hoogste niveau was, in de jaren ’80, trokken de Minnesota Kicks behoorlijk wat toeschouwers, soms zelfs meer dan 40.000. Afgelopen jaar eindigde United op de tweede plaats in de NASL.

Vruchtbare grond
Bovendien is de grond in Minnesota vruchtbaar. In de staat zijn tegenwoordig 70.000 geregistreerde jeugdspelers. Met het toekennen van United als MLS-club is het aannemelijk dat dat aantal in de toekomt zal gaan stijgen.

Nog één plek
Minnesota United is het 23ste team dat toetreedt tot de MLS en daarmee is er nog één plaats te geven voor de uitbreiding naar 24 teams. Die laatste plek is vrijwel zeker voor Miami, waar David Beckham druk bezig is met het realiseren van een stadion.

David Beckham, Commissioner Don Garber and Mayor Carlos Gimenez Press Conference

Aanvankelijk was het plan om in 2020 met 24 clubs aan het seizoen te beginnen, maar door de toetreding van Minnesota en de gestage voortgang in Miami is het aannemelijker dat dit doel al in 2018 wordt bereikt.

Ook leuk om te lezen