MLS: Plays of the Week

Door

promo268204021_3

In Plays of the Week tonen we jullie de mooiste acties, doelpunten, reddingen,… van de afgelopen speeldag in de Major League Soccer. Er stonden weer een pak wedstrijden op het programma, hier kan je de recap van de afgelopen speeldag bekijken. Er viel weer heel wat beleven op de (Noord-) Amerikaanse velden, geniet van de beelden!

Blunder Bush (Montreal Impact)
De doelmannen waren niet aan het feest dit weekend. Doelpunten tegen krijgen is iets onvermijdelijks, maar doelpunten incasseren op de volgende manier is wel heel schlemielig. Het overkwam Bush in de wedstrijd Orlando City – Montréal. Zijn ploeg verloor dan ook nog eens, dus de goalie had er geen geweldige avond opzitten. Eentje om snel te vergeten.


Blunder Farrell (New England Revolution)
De volgende actie ziet er ook heel knullig uit. De verdediger van New England mist eerst zijn controle en glijdt dan uit. Tot overmaat van ramp volgt hier dan nog eens een tegendoelpunt uit. Ook zijn ploeg verloor uiteindelijk de wedstrijd. Mits een zege kon New England zich plaatsen voor de play-offs, dit feestje moest dus een tijdje terug de koelkast in.


Krisztian Nemeth (Sporting Kansas City)
Ongetwijfeld het doelpunt van de week/maand. Nemeth begon er aan vanop de middencirkel. Hij dribbelde één man, twee man, drie man en schoot de bal dan overhoeks binnen. Wat een week voor Sporting Kansas City. Woensdag wonnen ze de US Open Cup na penalty’s en ook dit weekend wonnen ze na een laat doelpunt van deze Nemeth.


Christian Techera (Vancouver Whitecaps)
Deze actie kozen we omwille van twee redenen. De eerste reden is het sublieme hakje van Rosales. De tweede reden is het vervolg. Er gebeurd te veel fout om op te noemen. De verdediging staat heel zwak te acteren en hoe de bal uiteindelijk in doel gaat, is onwaarschijnlijk.


Blunder Ousted (Vancouver Whitecaps)
Zoals we al eerder zeiden, de doelmannen waren niet aan het feest dit weekend. Ook doelman Ousted ging zwaar in de fout. Hij probeerde een schot in twee tijden te lossen, maar kreeg de bal niet klem. Wondolowski doorzag wat er aan het gebeuren was en reageerde alert. Dat was de gelijkmaker en meteen ook het laatste doelpunt uit de wedstrijd. Vancouver is met dit gelijkspel nog steeds niet zeker van de play-offs (al moet het al heel verkeerd lopen om de play-offs nog te ontlopen).


Kaká (Orlando City)
Twee schitterende baltoetsen van Kaká voor de prijs van één deze week! Jammer dat hier geen doelpunt uitvolgde, dat had deze actie helemaal afgemaakt.


Osorio (Toronto FC)
Heerlijke passeerbewegingen van de speler van Toronto. Hij leek maar niet van de bal te zetten en de enige manier om hem af te stoppen was op een foutieve manier. Giovinco keek toe en zag dat het goed was, de Italiaan nam een snipperdagje (al scoorde hij wel opnieuw) en vinden we deze week niet terug in de Plays of the Week.


Ryan Clark (New York Red Bulls)
Clark was wel op de afspraak deze week! Hij hield zijn team enkele keren goed recht tegen Columbus op weg naar een 2-1 overwinning. Met deze 3 punten doen de Red Bulls een uitstekende zaak in de strijd om de Supporters Chield. Het aandeel van Clark mogen we daarin niet onderschatten.


Kevin Doyle (Colorado Rapids)
De laatste twee acties komen uit de wedstrijd Colorado Rapids – Real Salt Lake. Een prachtige kopbalgoal van Doyle zorgde er voor dat de Rapids eerst nog op voorsprong kwamen. Een betere manier om deze voorzet binnen te koppen, bestaat er niet.


Luke Mulholland (Real Salt Lake)
Mulholland bracht Real Salt Lake een tijdje later op voorsprong via deze knal. De bal draait schitterend weg van de doelman in het zijnet. Real Salt Lake won uiteindelijk met 1-2 en door deze driepunter heeft het nog een minieme kans op deelname van de play-offs. Als ze binnen paar weken zich toch nog zouden plaatsen, kan dit wel eens een heel belangrijk (en mooi) doelpunt geweest zijn.


Door de interlandbreak staan er deze week maar drie wedstrijden op het programma in de Major League Soccer. Woensdag ontvangt New York Red Bulls de ploeg uit Montréal en is er de topper in het Westen tussen Vancouver en FC Dallas. Zaterdag moet Montréal dan opnieuw aan de bak, ditmaal op het veld van de Colorado Rapids. SportAmerika houdt u natuurlijk op de hoogte, tot binnenkort!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen