Jermain Defoe trefzeker bij debuut voor Toronto FC

Toronto FC Introduce Jermain DefoeAanwinsten Jermain Defoe en Michael Bradley namen tijdens hun competitiedebuut, Toronto FC gelijk bij de hand. Met twee treffers had Defoe, die deze winter overkwam van Tottenham Hotspur, een belangrijk aandeel in de 1-2 uitoverwinning tegen de Seattle Sounders.

Voor ruim Achtendertigduizend toeschouwers in Seattle, maakte de ploeg uit Canada gelijk duidelijk waar ze voor gekomen waren. Na ruim een kwartier spelen had Jonathan Osorio een splijtende pass in huis op Jermain Defoe, de spits schoof de bal keuring in de verre hoek langs doelman Stefan Frei. 0-1.
Even later maakte de debutant er zelfs 0-2 van in Seattle. Marco Pappa speelde de bal blind terug richting de eigen verdediging, waar hij Defoe over het hoofd had gezien, die wist wel raad met dit buitenkansje, en schoot de bal wederom feilloos binnen.
Toronto bleef domineren in de eerste helft, en bleef kansen creëren. Alvaro Rey was dichtbij een volgende treffer voor de bezoekers, maar doelman Frei had een katachtige redding in huis. Zodoende was de ruststand verrassend 0-2 in Seattle.

Na rust een heel anders spelbeeld, en fel jagend Seattle ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Obafemi Martins was vlak na rust dichtbij een treffer maar de Braziliaanse doelman Julio César liet zich niet passeren. Even later kwam de mooiste aanval van de avond, Martins kwam aan de rechterkant van het veld aan de bal, die speelde vervolgens Pappa aan, die de bal met de hak terug bezorgde bij de Nigeriaanse spits, maar die zag zijn schot geblokt worden door Steven Caldwell. Even later kregen de Sounders dan toch loon naar werken. Martins gaf een prima pass op Clint Dempsey, die met een strak schot de 1-2 aantekende. De thuisploeg bleef strijden, maar grote kansen op een gelijkmaker leverde dit niet meer op, en zodoende start Toronto FC het seizoen met een fraaie zege.