Kaká trefzeker bij winst op Portland

Kaká Portland Orlando City SC

Na twee verliespartijen en een gelijkspel heeft Orlando City weer eens aan het langste eind getrokken. De ploeg won gister op vijandelijke bodem van de Portland Timbers, waarbij captain Kaká vanaf zestien meter voor de bevrijdende tweede treffer zorgde: 0-2.

Gelijkwaardig
Beide ploegen kenden in de eerste helft voldoende kansen en waren aan elkaar gewaagd. Portland’s Fernando Adi schoot de bal aan het begin van de wedstrijd over het doel van Ricketts; enkele minuten later zag Kevin Molino aan de andere kant van het veld zijn poging geblokt worden. In de 30e minuut wist Portland een voorzet van Kaká niet weg te werken, waarop de bal bij Molino belandde, die hem vervolgens doorspeelde naar Larin. De spits drukte de bal met de borst in het doel (0-1).

Bevrijdende treffer
In de tweede helft wilde Portland zichtbaar orde op zaken stellen. De ploeg zette veelvuldig aan en had naar gelang de wedstrijd vorderde het meeste balbezit. Dat resulteerde in een groot aantal doelpogingen, maar slechts twee daarvan waren op doel gericht. Schoten van onder andere Nagbi en Nurrubi zeilden gevaarlijk over. Het gebrek aan concentratie werd de Timbers uiteindelijk fataal.

Kaká Orlando Portland

Vijf minuten voor het eindsignaal haalde Portland’s Kwarasey zijn directe tegenstander Carlos Rivas onderuit, waarop de scheidsrechter een penalty toekende aan Orlando. Kaká maakte zijn opwachting en joeg de bal hoog door het midden tegen de touwen (0-2). Powell maakte vlak voor tijd bijna nog gelijk voor de Portland, maar Ricketts lag in de weg.

MLS
Orlando staat na deze overwinning met acht punten gedeeld tweede in de Eastern Conference. De Timbers bezetten in de Western Conference de laatste plaats. Aankomend weekend reist de club uit Portland af naar New York City FC. Ook Orlando moet weer in het vliegtuig, naar de Columbus Crew.

Foto’s: Getty en MLS