Jubilerende Gordon kopt LA Galaxy langs Seattle Sounders

Door

Seattle Sounders v Los Angeles Galaxy - Western Conference Final - Leg 1
Titelhouder LA Galaxy weet weer wat winnen is. Na vier wedstrijden zonder overwinning, versloeg de ploeg van Bruce Arena rivaal Seatte Sounders. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord Alan Gordon, die zijn 200ste MLS-duel speelde.

De jubilaris kopte halverwege de eerste helft de beslissende treffer binnen. Hij kon na een vrije trap van Juninho en het doorkoppen van Omar Gonzales, volledig vrijstaand binnen knikken. Een terechte voorsprong op dat moment.

Minimale score
Galaxy had het veldoverwicht en kreeg in het StubHub Center ook de meeste kansen om te scoren. Gordon en Gyasi Zardes, één van Amerika’s betere voetbaltalenten op dit moment, hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de ploegen met een minimale score de kleedkamers opzochten.

Twee benen
Overigens mocht Galaxy van geluk spreken dat het de rust met elf man haalde, want een stevige tackle van Dan Gargan werd slechts met geel bestraft. Wanneer scheidsrechter Mark Geiger een rode kaart voor de wilde charge met twee benen had gegeven, had Gargan geen enkel recht van spreken.

Colorado Rapids v Seattle Sounders

Reddingen
Galaxy en Sounders maakten er direct na rust een voetbalfeest van, met kansen over en weer. Een aantrekkelijke tweede helft leek in het verschiet te liggen, maar daar kwam uiteindelijk weinig van terecht. Galaxy hield knap stand, met name dankzij doelman Jaime Penedo. Met een paar mooie reddingen sleepte hij uiteindelijk de overwinning over de streep.

Zoekende
Voor Galaxy zijn de punten meer dan welkom. De ploeg stond met vijf punten onderaan in de Western Conference, maar kan dankzij deze overwinning weer een beetje omhoog kijken. Acht punten uit zes wedstrijden en een zevende plaats houden echter niet al te veel over. De ploeg is duidelijk nog zoekende.

Datzelfde geldt voor Seattle Sounders, dat uit vijf wedstrijden zeven punten verzamelde. De houder van de Supporters Shield staat één plek onder Galaxy.

Recap

Ook leuk om te lezen