Team USA: Klinsmann hoopvol over inzet Besler en Altidore

Door

Ghana v USA: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil - Team USA

Team USA moest hun 2-1 overwinning op Ghana gisternacht bekopen met een aantal op het oog lijkende ernstige blessures. Jozi Altidore viel in de eerste helft uit met een hamstring blessure; Matt Besler moest zich eveneens laten vervangen door klachten aan de hamstring; en aanvoerder Clint Dempsey brak zijn neus. Bondscoach Jurgen Klinsmann bleek hoopvol.

Besler en Dempsey
Tijdens een persconferentie verzekerde Klinsmann de aanwezigen dat Besler weer inzetbaar is aankomende zondag in de wedstrijd tegen Portugal. “Besler is geen probleem,” aldus de bondscoach.

Ook aanvoerder Clint Dempsey is er met zekerheid weer bij. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Dempsey een masker aangemeten dat zijn neus moet beschermen tegen eventuele verdere schade. Dit is echter nog niet zeker beweerde Klinsmann tijdens de persconferentie, waar hij ook uitweidde over het gevaar van een dergelijke blessure:

“Ik weet niet in hoeverre een masker hem kan beschermen. Het hangt af van Dempsey zelf en waarmee hij zichzelf het meest comfortabel voelt. Het was inderdaad een gebroken neus en het was riskant om hem er mee door te laten spelen. Hij kon namelijk nauwelijks ademen. Maar eenmaal gebroken is er niets meer aan te veranderen. Het zal tijd nodig hebben om volledig te herstellen.”

Altidore
Over Altidore was de coach minder hoopvol. Het is onwaarschijnlijk dat hij de wedstrijd tegen Portugal haalt:

“Wat betreft Jozi moeten we afwachten hoe zijn hamstring zich de komende dagen houdt. We zijn vol hoop dat hij hersteld tijdens het toernooi en ons weer van zijn kwaliteiten kan voorzien. Daar zullen we in ieder geval elke dag hard aan werken. De medische staf levert geweldig werk gedurende deze weken, dus we mogen nog steeds hopen dat Jozi gauw terugkeert. Hoe snel? Dat ligt aan het persoonlijke herstel proces.”

Welke gevolgen dit zal hebben voor de wedstrijd tegen Portugal aankomende zondag wilde Klinsmann nog niet te veel over uitweiden, maar hij gaf wel aan voldoende opties te hebben:

“Ik wil niet te veel in detail treden aangezien we Potugal ook een beetje in het ongewis willen laten. Maar of het veel uitmaakt dat één van onze sleutelspelers niet beschikbaar is? Dat doet het zeker wel. Jozi is namelijk een zeer sterke speler en beslissende speler in onze groep.”

“We denken momenteel na over hoe we deze situatie gaan oplossen. We kunnen er nog steeds 11 opstellen, dus we zullen er niet met zekerheid op achteruit gaan. We zullen het Portugal zeer, maar dan ook zeer moeilijk maken in Manaus. We zullen een oplossing vinden, zonder namen te noemen.”

Team USA neemt het aankomende zondag- op maandagnacht (00.00 Nederlandse tijd) in speelstad Manaus op tegen het Portugal dat afgelopen maandag met 4-0 verloor van Duitsland.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen