Frank Lampard zet carriére voort in MLS

Door

Manchester United v Chelsea - Premier League

De aankomende week zal de Engelse middenvelder Frank Lampard zijn overgang naar New York City FC afronden, zo melden Engelse media zaterdag. Lampard wie afgelopen seizoen zijn contract bij Chelsea niet zag verlengd worden, werd al enige tijd gelinkt aan een overstap naar de Amerikaanse MLS.

Tweede grote versterking voor New York City FC:

Het Amerikaanse New York City FC maakt zijn ambitieuze plannen meer dan waar. In een eerder stadium wist men al David Villa te contracteren, en de komende tijd zullen er nog meer (bekende) spelers aangetrokken worden. Met de komst van Lampard lijkt men bij New York City FC meteen te willen meedoen om de titel.

Komende maanden bij Melbourne City FC:

Aangezien New York City FC pas volgend seizoen instroomt in de MLS, heeft Lampard (en Villa) een lange vakantie. Het nieuwe MLS seizoen begint pas in maart 2015, dus heeft Lampard besloten om de aankomende maanden mee te spelen met Melbourne City FC, de satellietclub van Manchester City. De Australische competitie begint in oktober, waardoor Lampard de eerste seizoenshelft meespeelt met Melbourne City FC.

Mooie carriére in Premier League:

Lampard kan terugkijken op een mooie en succesvolle carriére. Na een dienstverband bij West Ham United, stapte hij in 2001 over naar Chelsea. Bij de Londenaren werd hij driemaal kampioen, won hij vier keer de FA Cup, en won hij éénmaal de Champions League en de Europa League. Hij speelde 106 interlands voor Engeland, en lijkt na de uitschakeling op het WK, zijn laatste interland te hebben gespeeld voor de The Three Lions.

http://youtu.be/sW5QEomRzKU

Foto Getty Images

Ook leuk om te lezen