MLS: Drake loodst Defoe naar Toronto

Door

Tottenham-aanvaller Jermain Defoe zal zeer waarschijnlijk de volgende grote voetballer zijn die de overstap maakt van de Europese velden naar de Major League. De kans is groot dat de 54-voudig Engels international zijn loopbaan bij Toronto FC zal vervolgen.

defoeDefoe, die sinds de komst van Roberto Soldado bij de Spurs meer op de bank zit dan hem lief is, heeft van Toronto een aanlokkelijk voorstel ontvangen. Het financieel aantrekkelijke voorstel en de rol van superster Drake leiden er waarschijnlijk toe dat Defoe de volgende superster van de MLS zal gaan worden.

Defoe zal in de grootste stad van Canada ruim 100.000 euro in de week gaan verdienen en dit is niet alles. Toronto regelt twee huizen voor de familie Defoe en zorgt ervoor dat er onbeperkt gevolgen kan worden door Jermain en zijn familie. Dit aanbod, dat moeilijk te weerstaan lijkt, werd kracht bijgezet door Drake, die als ambassadeur van Toronto poogt supersterren voor het team van de stad te laten uitkomen.

DrakeDefoe, groot fan van Drake, bleek volgens Canadese bronnen gevoelig voor de charmes van de rapper. Hij was onder de indruk van de plannen en het toekomstperspectief in Toronto en deze factoren doen Defoe dus zeer waarschijnlijk besluiten om zijn loopbaan in de MLS voort te zetten. Defoe zal tot begin Maart, wanneer de MLS start, op huurbasis voor de Spurs blijven spelen, maar hierna dus in de MLS te bezichtigen zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen