MLS Weekend Round-Up: Montreal gelijk tegen Chicago

Sporting Kansas City v Chicago Fire

Montreal Impact is niet verder gekomen dan een gelijkspel op bezoek bij de Chicago Fire. Na een 1-0 voorsprong in de rust. Na de pauze kwam de thuisploeg uit Chicago sterk terug en leken zelfs op een overwinning af te stevenen.

Echter scoorde Montreal drie minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. 2-2.
Na een gelijk opgaande beginfase. Was het niemand minder dan topscorer Marco di Vaio die de ban brak voor de Montreal Impact in de vierentwintigste minuut.

Via een goede pass van Davy Arnaud rondde Di Vaio simpel maar doeltreffend af. Dit betekende alweer zijn negentiende treffer dit seizoen, daarmee is hij topscorer in de MLS.
Na de achterstand kwam de thuisploeg zelf wat beter in de wedstrijd, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap van Mike Magee kwam men niet.

Na de rust zag het thuispubliek een veel agressiever spelend Fire. Dit resulteerde dan ook in de verdiende gelijkmaker van Magee.
Die na een half geblokt schot van Alex raak schoot.

Die zelfde Magee zorgde ook voor de voorsprong voor de Fire na een gigantische blunder van Impact keeper Sam Perkins, die de bal in de eigen zestien verspeelde aan Magee, die zo makkelijk alweer zijn achttiende treffer van het seizoen kon aantekenen.

Even later leek het zelfs 3-1 te worden voor de thuisploeg, nadat Nyarko gevloerd was door Perkins. Derhalve de Kans voor Mike Magee om zijn derde treffer te maken via een strafschop. Hij schoot echter hard op de lat.

Ook aanvaller Anagono kreeg nog de kans om de voorsprong te vergroten, hij schoot echter tegen de paal en in de rebound was het wederom Magee die niet scherp genoeg was.
Uiteindelijk pakte Montreal dan alsnog een onverdiend punt. Na slecht uitverdedigen kon Maxim Tisset de gelijkmaker binnen koppen namens de Impact.

Door het gelijke spel moet de ploeg uit Chicago hard blijven knokken voor een Play-off plaats in de Eastern Conference. In diezelfde Conference staat Montreal nu op de tweede plaats.

Sporting KC 0 – 1 Philadelphia

Toronto FC 4 – 1 D.C. United

Vancouver 0 – 1 Real Salt Lake

New England 1 – 1 Houston