Philly pakt tegen NYCFC eerste overwinning van het seizoen, New England en Columbus spelen gelijk

USATSI_8512759_168381313_lowresPhiladelphia Union heeft in de Eastern Conference derby tegen New York City FC de eerste drie punten van het seizoen gepakt. In het uitverkochte PPL Park (18.500 toeschouwers) was Vincent Nogueira de grote man, de Fransman scoorde in de blessuretijd de winnende goal (2-1) de voor de ploeg uit de City of Brotherly Love.

Het eerste thuisdoelpunt van de Union in dit seizoen viel na 26 minuten spelen. Sebastien Le Toux ontweek een tackle van City-verdediger Jason Hernandez en zocht de achterlijn op. Zijn pass werd door Zach Pfeffer achter NYCFC-keeper Josh Saunders gewerkt.

Tien minuten na de rust deed David Villa wat terug namens New York City FC. De Spaanse superster scoorde de eerste goal sinds 15 maart voor NYCFC. Ondanks het vele balbezit waren Villa en consorten niet in staat potten te breken in de tweede helft.

In de 91ste minuut stelde Vincent Nogueira de zege voor de thuisploeg veilig. City-goalie Josh Saunders kreeg een voorzet niet onder controle, de losse bal werd door de Franse middenvelder met buitenkantje rechts in het net geschoten.

Donderdag 16 april staan NYCFC en Philly opnieuw tegenover elkaar in Yankee Stadium. Drie dagen later komt New England Revolution op bezoek bij de Union in PPL Park.

GranaNEvCLBRevs en Crew spelen gelijk
New England Revolution en Columbus Crew kwamen in Gillette Stadium niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

In het begin van de eerste helft domineerde Columbus de wedstrijd, de ploeg uit Ohio kon het veldoverwicht echter niet omzetten in een doelpunt.

Na een matig begin voerde New England de druk op, maar ook de thuisploeg was niet in staat het net te vinden.

Het enige echte wapenfeit van de Revs kwam op naam van Lee Nguyen, zijn vrije trap (een kwartier na de rust) werd gepareerd door Crew-sluitpost Steve Clark.

New England Revolution gaat zondag 19 april op bezoek bij Philadelphia Union en Columbus Crew ontvangt Orlando City SC op zaterdag 18 april in MAPFRE Stadium.

Foto’s en video’s: Major League Soccer