Nieuwe trend in MLS: late doelpunten

Door

Club Tijuana v Los Angeles Galaxy
Het scoren van late doelpunten lijkt een nieuwe trend te zijn geworden in de Major League Soccer. Ook afgelopen nacht bleek dat de teams tot de laatste seconde op hun hoede moeten zijn, want LA Galaxy pakte in de laatste vijf seconden alsnog een overwinning op Sporting Kansas City.

Blessuretijddoelpunt
Bij de bezoekers uit Kansas was een oude bekende trefzeker: Kristian Nemeth. De oud-speler van onder andere RKC Waalwijk bracht zijn ploeg halverwege de eerste helft op gelijke hoogte met Galaxy, dat via Biaggio Husidic al vroeg op voorsprong was gekomen.

Het duel leek daarna af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotseconden besliste invaller Omar Gonzalez (foto) van Galaxy anders. Hij kopte een corner binnen, waardoor wederom een blessuretijddoelpunt werd gescoord.

Nieuwe trend
Het lijkt een nieuwe trend, die late doelpunten. Uit een klein onderzoekje blijkt dat ongeveer een vierde van alle doelpunten in de MLS wordt gescoord in het laatste kwartier. Galaxy heeft er trouwens een handje van: de ploeg van Bruce Arena scoorde drie van hun acht doelpunten in de slotfase van een wedstrijd.

Goede start Vancouver
Een ander team dat er ook van wat kan is Vancouver Whitecaps. De Canadese ploeg is ontzettend goed aan het seizoen begonnen en scoorde al vier keer laat in een wedstrijd. Tegen Real Salt Lake viel de winnende treffer in de tachtigste minuut, dankzij een doelpunt van Darren Mattocks. Op dat moment stond Salt Lake met een man minder op het veld. Sebastian Saucedo kon na een rode kaart vervroegd douchen. In de slotfase sloot Jamison Olave bij hem aan, waardor Real de wedstrijd met negen man eindigde.

Verrassende leider
De Whitecaps zijn de verrassende leider van de MLS. Met zestien punten uit acht wedstrijden is het team met onder andere ex-Roda JC’er Pa-Madou Kah sterk aan het seizoen begonnen. Overigens kan FC Dallas nog op gelijke hoogte komen met de Canadezen en bovendien hebben New York Red Bulls en DC United nog inhaalduels voor de boeg, maar dat doet niets af aan de prestatie van Vancouver.

Ook leuk om te lezen