MLS: David Beckham start franchise in Miami

Door

David Beckham Visits "Late Night With Jimmy Fallon"Op een groots opgezette persconferentie in Miami kreeg de wereld te horen wat er al een lange tijd aan zat te komen: David Beckham start zijn eigen MLS-franchise en heeft daarvoor Miami als uitvalsbasis uitgekozen. Beckham streeft er naar om in Miami één van de grootste voetbalclubs ter wereld neer te zetten en spreekt van het uitkomen van een jongensdroom. Over zowel de naam als het stadion van het team is nog geen duidelijkheid.

De 115-voudig international van het Engelse elftal betaalt vijfentwintig miljoen dollar voor het bezitten van de franchise. Beckham maakt in deze gebruik van de clausule die hij bedong toen hij voor LA Galaxy speelde. Hierdoor kan Becks nu relatief goedkoop een eigen franchise starten. Ter vergelijking, de toekomstige franchise New York City FC betaalde maarliefst honderd miljoen dollar.

Beckham lichtte zijn keuze voor Miami toe door te stellen dat het ‘one of the hottest cities in the world’ is, en dat het de juiste vibe heeft voor een succesvolle MLS-franchise. Over de plek waar het toekomstige stadion van Becks’ franchise gebouwd zal gaan worden werd vooraf veel gespeculeerd. De hoop van Beckham en de supporters is dat het stadion pal aan de kustlijn gebouwd mag worden, op een steenworp afstand van de American Airlines Arena, waarin Miami Heat haar wedstrijden afwerkt. Hierover is dus nog niks bekend.

Op de persconferentie hamerde Beckham op het belang van de jeugdopleiding van zijn toekomstige MLS-franchise. Naast het gebruiken van zijn uitstekende netwerk wil Beckham ervoor zorgen dat lokale talenten de kans krijgen om door te breken in het Amerikaanse profvoetbal.

Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. Steef 8 jaar ago

    Goed voor de sport en goed voor de MLS! Benieuwd welke (Europese) spelers hij gaat aantrekken..

  2. jo 8 jaar ago

    Zeer goed voor de ontwikkeling van het voetbal op het Noord Amerikaanse continent! Hoop dat de sport op den duur volledig kan teren op eigen naam en faam, waaronder de reeds bloeiende jeugd structuur, in plaats van het moeten halen van op hun retour zijnde spelers (ook al vaak nog om van te genieten) om de competitie naar een hoger niveau proberen te liften.

  3. Steef 8 jaar ago

    Juist! Alleen hebben ze daar nog wel grote namen voor nodig. Zo werkt daar nou eenmaal.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen