Montreal Impact wint na bijna anderhalf jaar een uitwedstrijd

‘Het duurt even, maar dan heb je ook wat’. Dat moet ongeveer de gedachte geweest zijn bij de spelers van Montreal Impact. Na liefst 25 uitwedstrijden niet gewonnen te hebben, wist de ploeg afgelopen zaterdag voor het eerst sinds eind 2013 te winnen op vreemde bodem. En dat ging ten koste van Columbus Crew: 1-2.

Waar is de passie

In de eerste 45 minuten moesten te motoren bij beide ploegen nog even warm gedraaid worden, want gescoord werd er niet. In de 5e minuut kreeg Crew wel een dot van een kans uit een corner, maar die werd nipt over het doel gekopt door Kei Kamara. De passie was sowieso ver te zoeken, want de scheids hoefde amper op zijn fluit te blazen. Gele kaarten werden er ook niet getrokken.

Wedstrijd breekt open

Pas na de thee brak de wedstrijd open en lieten beide teams zien geen genoegen te nemen met slechts één punt. In de 55ste minuut resulteerde dat in de 0-1 via Maxim Tissot. Door onoplettendheid in de verdediging mag de middenveld van dichtbij de bal tegen de netten tikken.

Vier minuten later had het 0-2 moeten staan, maar Steve Clark verricht tot twee maal toe fantastisch keeperswerk. Eerst mag Jack McInerney geheel vrijstaand inkoppen, maar met een pracht van een duik, houdt Clark de bal uit het doel. De rebound wordt vervolgens ook door hem gestopt. En bij die kansen blijft het niet.

Na twee-derde van de wedstrijd gespeeld te hebben, beland de bal na een corner voor de voeten van Andrés Romero die van ruim twintig meter de bal fantastisch op de paal schiet.

Deur op slot

Het tweede Impact doelpunt kon niet lang uitblijven en zo geschiedde. Een twee-tegen-één situatie wordt goed uitgespeeld en met een bekeken stiftje verzorgd Andrés Romero op aangeven van Ignacio Piatti voor een verdubbeling van de score.

Met nog elf minuten op de klokken, was Crew niet meer in staat – en bij machte – om een serieuze comeback te maken. De eretreffer kwam er nog wel. Een lange bal naar voren wordt goed terug gekopt en Federico Higuaín kan daardoor vanaf een meter of zes de bal makkelijk in de linkerhoek schuiven.

Programma

Volgend weekend mag Montreal voor de tweede overwinning op vreemde bodem strijden, wanneer ze het zaterdag opnemen tegen NYCFC. Crew speelt wederom thuis, dit keer tegen LA Galaxy.