NASCAR: Martin Truex Jr. wint de Pocono 400

STP Gas Booster 500

Martin Truex Jr. heeft goede zaken gedaan in de strijd om de NASCAR Sprint Cup. Hij brak zijn streak van 69 wedstrijden zonder overwinning door de Pocono 400 in Long Pond, Pennsylvania te winnen. De 34 jarige coureur uit New Jersey was de NASCAR Sprint Cup leider Kevin Harvick te snel af. Harvick behaalde wel zijn tiende top tien finish van het seizoen.

Truex Jr. reed de afgelopen vier races al goed en reed het meeste vooraan tijdens deze races. Hij kreeg het echter steeds niet voor elkaar om te winnen. Het leek er in de laatste paar rondes van deze race op dat het nogmaals zou gebeuren omdat Harvick steeds dichterbij kwam. Truex Jr. bleef echter rustig en won met een verschil van iets minder dan anderhalve seconde.

Kurt Busch startte op de pole position, maar eindigde op een teleurstellende vijfde plek. De meest indrukwekkende crash van de dag was die van AJ Allmendinger en Ryan Newman die elkaar in de bocht raakten.

Jimmy Johnson was misschien wel de coureur van de dag. De nummer drie in de NASCAR Sprint Cup stand had een moeizame dag met een touche en een lekker band, maar kreeg het toch voor elkaar om als derde te eindigen. Volgende week is de Quicken Loans 400 op de Michigan International Speedway, een race die vorig jaar door Johnson werd gewonnen.