MLS Recap (7): Salt Lake thuis onderuit tegen Chivas USA

Real Salt Lake heeft in eigen huis een dure nederlaag geleden. De titelkandidaat ging met 0-1 onderuit tegen Chivas USA. Matchwinner in het duel was jongeling Casey Townsend. De aanvaller tekende in de 72e minuut voor de enige treffer van het duel.

De thuisploeg leek al vroeg op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter keurde de goal af. De vrije trap die aan het doelpunt vooraf ging, werd volgens de leidsman te vroeg genomen. Aan de andere kant hield keeper Nick Rimando zijn ploeg twee keer overeind bij kansen uit een corner. In het restant van de eerste helft waren de kansen voor beide ploegen schaars. Pas in de laatste minuut kreeg Real weer een goede kans, maar goed voorbereidend werk van Paulo Jorge leverde geen treffer op.

Na de thee trok Salt Lake fel van leer, met kansen voor onder meer Espindola, Grabavoy en Paulo Jorge. Maar het was te danken aan Chivas-goalie Kennedy dat de nul op het bord bleef. In een van de spaarzame Chivas-aanvallen was een moment van onoplettendheid bij doelman Rimando fataal. Een voorzet van links leek een prooi voor de keeper, maar vallend over verdediger Schuler glibberde de bal uit zijn handen. Scoren was voor Casey Townsend vervolgens een koud kunstje.

Na de openingsgoal speelde Salt Lake nog meer op de aanval. Binnen vijf minuten was Saborio al dichtbij de gelijkmaker. De spits zag zijn harde kopbal echter net naast het doel van Kennedy verdwijnen. De grootste kans op de 1-1 moest nog komen. Na goed doorkoppen van Saborio was het collega-spits Espindola die alleen voor Kennedy opdook. De doelman redde met een uiterste krachtsinspanning de drie punten voor zijn ploeg.