MLS Recap (8): Seattle wint weer, Toronto hard onderuit

Vancouver Whitecaps FC  – DC United, 0-0

De wedstrijd tussen de Vancouver Whitecaps en DC United eindigde zoals die begon: 0-0. In een bloedeloos duel verdienden beide clubs geen doelpunten en dus ook allebei geen overwinning. Na een half uur was Nassli namens de gastheren dichtbij een treffer, maar zijn knappe kopbal eindigde in het zijnet.

Het moment van de wedstrijd was een onwaarschijnlijke redding van Joe Cannon. De keeper van de Whitecaps tikte een onhoudbaar lijkende kopbal van Salihi heel knap weg. Met de redding bleef het 0-0 en in het vervolg van het matige duel kwamen beide ploegen niet meer in de buurt van een doelpunt.

Chicago Fire – Philadelphia Union, 1-0

Chicago Fire slaagde erin om de punten in eigen huis te houden. Tegen Philadelphia ging de ploeg met de zege aan de haal door een treffer van Dominic Oduro na een klein half uur. De treffer was niet onverdiend, want Chicago had al enkele kansrijke schoten laten noteren. Het voorbeidende werk van Marcos Pappa bij de 1-0 getuigde overigens van aanwezige klasse.

Na rust had de thuisploeg nog kansen op meer, maar doelman MacMath hield Oduro van een nieuwe treffer af. De Union begonnen pas met voetballen in de slotfase en was in een laatste offensief nog twee keer dichtbij de gelijkmaker in de persoon van Gabriël Gómez.

Columbus Crew – Montreal Impact, 2-0

Columbus Crew kende in eigen huis weinig problemen met Montreal Impact. De strijd werd vergemakkelijkt door Jeb Brovsky. De middenvelder van Montreal kon na twintig minuten inrukken na een domme overtreding waar hij rood voor zag. Door de rode kaart verloor Montreal de grip op de wedstrijd en konden de Crew het heft in handen nemen.

Voor Columbus profiteerde Mirosevic van de overtalsituatie na een half uur. Een goed half uur later was het Olman Vargas die op aangeven van Shaun Francis de tweede goal maakte. In de slotfase probeerde Montreal nog de aansluitingstreffer te maken, maar Gruenebaum stond een treffer in de weg.

New England Revolution – Portland Timbers, 1-0

New England Revolution poetste de 3-0 nederlaag van vorige week bij Salt Lake weg met een kleine overwinning op de Portland Timbers. Sene scoorde al 28 seconden na het beginsignaal een doelpunt, die negentig minuten later voldoende bleek voor de volle buit.

In de overige 89 minuten deden de Portland Timbers flink hun best om tot scoren te komen, kregen grote kansen vi Jack Jewsbury en Kris Boyd (3 keer), maar troffen het doel niet. Met deze overwinning scoort New England de eerste punten van het weizoen, Portland leed de eerste nederlaag.

Toronto FC – San Jose Earthquakes, 0-3

Het Toronto FC van trainer Aron Winter en spits Danny Koevermans ging thuis hard onderuit tegen de San Jose Earthquakes. De uitploeg won door twee treffers van Chris Wondolowski, tussendoor scoorde  Salinas nog een goal.

Toronto speelde de wedstrijd met een wat gemankeerd elftal. Zo speelde het zonder doelman Frei (hij brak een dag eerder zijn been) en zonder aanvoerder Torsten Frings (hamstringblessure). Het elftal dat overbleef was niet bij machte om tegen de Earthquakes echte kansen te creëren.

Seattle Sounders – Houston Dynamo, 2-0

Een dag eerder troffen de Seatte Sounders en Houston Dynamo elkaar al. De thuisploeg verdiende een overwinning en die pakte het dan ook: 2-0. Na 23 minuten opende spits Estrada de score (vorige week maakte hij ook drie goals), vier minuten later kregen de Sounders de ultieme kans op verdubbeling van de score.

Brad Evans faalde niet vanaf de penaltystip nadat de scheidsrechter in een worsteling bij een corner een overtreding van Houston zag. En daarmee was het duel gespeeld. Ching en Bruin kregen in de tweede helft nog kansen om Houston dichterbij Seattle te brengen, maar een doelpunt zat er niet in voor Dynamo.