NBA Recap (125): Hawks verslaan Jazz na vier verlengingen, Thunder winnen van Heat

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 125.

Phoenix Suns at Cleveland Cavaliers 108-83

De oude Suns blijven het erg goed doen in 2012. Ze pakten tegen de Suns hun dertiende zege in achttien wedstrijden sinds 19 februari. De Suns startten erg goed met een 12-0 start en gingen op dit tempo door tot aan de rust, waar ze en voorsprong hadden van 21 punten (59-38). De tweede helft was een maat voor niets want de Suns speelden de wedstrijd op ervaring uit. Marcin Gortat en rookie Markieff Morris scoorden beiden 22 punten, vaak via een ‘pick-and-roll’ met Steve Nash. Bij de Cavaliers was enkel Kyrie Irving op niveau met 16 punten.

Denver Nuggets at Minnesota Timberwolves 100-117

Kevin Love blijft verbazen. Nadat hij 51 punten scoorde in de thriller tegen de Thunder, was hij tegen de Nuggets goed voor 30 punten en 21 rebounds. Het is de eerste keer sinds Moses Malone in 1982 dat een speler een wedstrijd van 50 punten opvolgt met een 30/20-wedstrijd. Ook waardevol voor de Wolves was Luke Ridnour, die maakte namelijk 25 punten. De Wolves waren vooral zeer efficiënt want ze hadden slechts negen balverliezen. Bij de Nuggets was rookie Kenneth Faried topscorer met 17 punten.

Washington Wizards at Boston Celtics 76-88

De Celtics kunnen nog altijd uitstekende defense spelen en de jonge Wizards hebben het geweten. Het team uit de hoofdstad kon amper 76 punten en nog geen 35% van hun schoten maken. Vooral point guard John Wall had het erg lastig en maakte slechts vijf van zijn zeventien schoten. Bij de Celtics was Ray Allen afwezig maar vervanger Avery Bradley was goed voor 23 punten. Paul Pierce was dan weer goed voor 21 punten. Topscorer bij de Wizards was Jordan Crawford met 20 punten

Utah Jazz at Atlanta Hawks 133-139 (4/OT)

Vier verlengingen hadden de Jazz en Hawks nodig om te beslissen wie er won. Het was de negende ‘4/OT’ in de geschiedenis van de NBA en de eerste sinds 1997. Na 68 minuten bleken de Hawks, vooral onder invloed van Joe Johnson, net iets te sterk voor de bezoekers uit Utah. Het is een indrukwekkende zege voor de Hawks, die de derde wedstrijd van een back-to-back-to-back speelden. Grote man bij de Hawks was dus Joe Johnson met 37 punten en meer dan één ‘clutch shot’. Bij de Jazz was Al Jefferson de beste met 28 punten en 17 rebounds.

Philadelphia 76’ers at SA Spurs 76-93

Wat de Celtics kunnen, kunnen wij ook moeten ze in San Antonio gedacht hebben. De Spurs waren defensief super tegen een veel jonger Sixers team, en dat zonder Tim Duncan. De Sixers misten ook een waardevolle speler met Andre Iguodala en dat was eraan te zien. Het waren vooral Tony Parker en Dejuan Blair die offensief erg goed waren met 21 en 19 punten. Daarnaast scoorden nog vier andere Spurs in de dubbele punten. Bij de Sixers was Elton Brand topscorer met 14 punten.

Miami Heat at OKC Thunder 87-103

De OKC Thunder wonnen vrij overtuigend de ‘clash’ tegen de Heat, in wat mogelijk een voorsmaakje was voor de NBA Finals. De Thunder namen van bij de start de controle over de wedstrijd en hielden de Heat altijd op een veilige afstand. Kevin Durant speelde een complete wedstrijd. Hij scoorde 28 punten, pakte 9 rebounds, deelde 8 assists uit, zorgde voor 2 steals, blokte één schot én speelde zeer sterke defense tegen LeBron James. De Heat hadden bovendien geen antwoord voor het duo Ibaka/Perkins, die samen 35 punten maakten. Bij de Heat was Dwayne Wade topscorer met 22 punten terwijl James slechts 17 punten kon maken.

GS Warriors at Portland Trail Blazers 87-90

De Portland Trail Blazers mogen dan wel hun vertrouwde coach kwijt zijn, ze winnen toch maar weer. Dit keer gingen de Warriors voor de blij, die het naast de getrade Monta Ellis ook zonder point guard Stephen Curry moeten doen. Curry’s vervanger, Charles Jenkins, speelde wel een zeer degelijke wedstrijd met 27 punten en 6 assists. Maar GSW was niet opgewassen tegen het trio Raymond Felton, Nicolas Batum en LaMarcus Aldridge. Die scoorden samen  59 punten voor de Blazers, met Felton als topscorer met 24 punten naast 7 assists en 5 rebounds. De Blazers waren bovendien zeer efficiënt met amper zeven balverliezen.

Memphis Grizzlies at LA Lakers 102-96

De Grizzlies speelden vooral een erg goede eerste helft want bij de rust stonden ze 56-46 voor. De Lakers maakten een comeback in het derde kwart (17-24), waar ze zelfs even op voorsprong kwamen, maar de Grizzlies pakten onder andere via sterk spel van hun bankzitters nog vrij makkelijk de winst. Rudy Gay was topscorer voor Memphis met 18 punten, Andrew Bynum voor de Lakers met 30. Ook Kobe Bryant had 18 punten maar moest plaatsnemen op de bank met nog iets meer dan vijf minuten te gaan, wat erg tegen de zin was van de ‘Black Mamba’. Hij viel pas terug in met nog twee minuten te spelen. Het Staples Center en eigenlijk iedereen keek verbaasd toe…