MLS Recap: Houston Dynamo en Sporting KC scoren liefst acht keer

Houston Dynamo v DC United

In een ongekende pot voetbal waarin liefst acht keer werd gescoord, delen Houston Dynamo en Sporting Kansas City de punten: 4-4.

Vroege voorsprong Dynamo

Het was smullen voor de toeschouwers in het BBVA Compass Stadium. De 21.046 mensen die de trip gemaakt hadden, kregen waar voor hun geld. Het was prijsschieten. Acht doelpunten. Al in de tweede minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Krisztian Németh brak door op de linkerflank, trok al dribbelend naar binnen en schoot net buiten de zestien met een geplaatst schot binnen in de verre hoek.

Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Iets meer dan negen minuten later verzorgde Giles Barnes de gelijkmaker. De bal viel in het strafschopgebied voor zijn voeten en hij twijfelde niet. Vlak voor het rustsignaal komt Dynamo op voorsprong. Uit een corner kopt Will Bruin de 2-1 tegen het net. Doelman Luis Marin is kansloos. Het is zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Sporting Kansas City knokt terug

De tweede helft is net begonnen of Sporting KC kijkt tegen een nog grotere achterstand aan. Giles Barnes mag van grote afstand aanleggen en plaatst de bal in de rechtsonder in het doel. Een schot dat er normaliter niet in mag gaan.

Maar de bezoekers zijn niet voor niets gekomen en laten zich niet naar de slachtbank leiden. Een kwartier voor het einde maken ze de aansluitingstreffer. Dominic Dwyer anticipeert goed op een dramatische terugspeelbal van Barnes. Dwyer wordt nog gevloerd door keeper Deric, maar hij staat op en prikt alsnog binnen. In de 80ste minuut volgt een strafschop, nadat Jermaine Taylor de bal met de arm van de lijn afhaalt. Hij moet met rood het veld af. Benny Feilhaber weet wel raad met de buitenkans en trapt de penalty gedecideerd binnen. Toch zou het niet de eindstand blijken.

Houston Dynamo is niet van plan om met een punt genoegen te nemen en zetten nog één keer aan. Tegen een man minder moet dat te doen zijn. En niet zonder resultaat. Raúl Rodríguez kopt goed binnen uit een vrije trap van Brad Davis. De winst lijkt met nog vijf minuten op de klok binnen.

Beauty van een gelijkmaker

Toch zorgt Sporting KC voor een stunt. Ondanks hun numerieke minderheid weten ze bij het sluiten van de markt (de 95ste minuut!) een punt uit het Texaanse vuur te slepen. Het doelpunt komt enigszins gelukkig tot stand, maar is een beauty. Na slim terug koppen van Graham Zusi haalt Benny Feilhaber magnifiek uit. Met een drop-kick net buiten de zestien vliegt de bal in het doel. Een meer dan terechte gelijkmaker.