MLS Update – Speelronde #1, landskampioen ten onder in Houston

Door

26347615912_29f5ec0747_o

De eerste speelronde van de MLS zit er inmiddels op. En hoewel het wat laat is, introduceert SportAmerika bij deze de wekelijkse MLS Update!

Het was een ronde waarin veel gebeurde. Zo wonnen de Portland Timbers in eigen huis met maar liefst 5-1 van Minnesota United. De andere nieuweling, Atlanta United, verloor in een uitverkocht huis met 1-2 van New York Red Bulls dankzij een eigen doelpunt van verdediger Walkes.

Houston verrast landskampioen
De eerste verrassing van de competitie staat inmiddels op naam van de Houston Dynamo die knap wonnen van kampioen Seattle Sounders. Seattle begon de wedstrijd niet al te sterk en dat merkte keeper Frei snel genoeg. In de zevende minuut werd de Zwitserse doelman gedwongen tot hey maken van twee reddingen binnen tien seconden. In de twintigste minuut wist de doelman van Seattle echter geen antwoord op een vrije trap van Torres, 1-0 Houston. De 2-0 van Houston kwam tot stand na slordig balverlies bij de middenlijn. Nadat de bal naar Quioto was gerold ging hij met de bal aan de wandel en schoot hem prachtig binnen in de verre hoek.

https://twitter.com/HoustonDynamo/status/838213490229719040

In de 58ste minuut kon Seattle nog wat terug doen via Dempsey nadat een doorgeschoten voorzet voor zijn voeten belandde. Voor de winst was het alleen niet voldoende, het eindigde dus 2-1 voor de Houston Dynamo. Houston begon veel scherper aan deze wedstrijd dan Seattle.

Wie naar de statistieken kijkt ziet dat Seattle het niet zo slecht deed, maar toch verloren ze. Dit komt dus voornamelijk door het gebrek aan scherpte. Coach Schmetzer heeft van de week dan ook behoorlijk wat tijd nodig om dit Seattle scherp te krijgen voor de wedstrijd tegen Montreal Impact

Consternatie in Orlando
Bij een onderling duel in de Eastern Conference tussen Orlando City SC tegen New York City FC hielden de elf van Orlando knap stand na het vroeg uitvallen van Kaka. Een paar minuten later gaf de vervanger van Kaka, Barnes, een prima voorzet op Larin die de 1-0 binnen kopte. Meer werd er niet meer gescoord in de wedstrijd, zo won Orlando dus hun eerste MLS-wedstrijd in het nieuwgebouwde Orlando City Stadium.

De New York City fans waren duidelijk minder onder de indruk van het nieuwe stadion in Orlando. Zo probeerden een groepje New York City fans een stoel het stadion mee te nemen.

Maar dit was niet het enige wat de New York City fans deden. Na afloop moest de politie wat ruimte maken voor de automobilisten, hiervoor hebben ze een man en vrouw opzij geduwd na een waarschuwing om aan de kant te gaan. Hierdoor ontstond er chaos en werd er meer geduwd. In totaal zijn er drie New York City fans opgepakt. Daarnaast is er ook een fan naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een blessure opliep.

MLS WEEK 1

Speler van de week
Een van de spelers van de week was voor mij Joe Bendik. De Amerikaanse keeper mocht met Orlando in eigen huis tegen het lastige New York City FC spelen. Bendik deed eigenlijk alles prima deze wedstrijd. Hij hield de nul, pakte voorzetten gemakkelijk uit de lucht en had in totaal zeven reddingen, de meeste alle keepers in speelronde een. Zo redde hij ook bij dit schot van New York City spits Okoli.

Naast Joe Bendik is de Nigeriaanse spits Fanendo Adi van de Portland Timbers ook mijn speler van de week. Adi hielp met 2 goals bij aan de 5-1 overwinning op Minnesota United in de afgelopen speelronde. De 26-jarige spits van Portland schoot in totaal drie keer op doel, twee keer mondde dit ook uit in een doelpunt. Met de 5-1 van Portland bewijst Adi nog maar eens zijn klasse.

Volgende speelronde
Aankomende zondag op 12 maart is er om tien uur ’s avonds een leuke wedstrijd te zien voor de MLS-volgers. De twee nieuwelingen, Atlanta United en Minnesota United, mogen het tegen elkaar gaan opnemen in het stadion van Minnesota United.

De wedstrijd zelf zal waarschijnlijk op en neer gaan. Josef Martinez van Atlanta staat boven aan de schoten statistieken lijst in de MLS met zes schoten, Kevin Molino van Minnesota volgt met vijf schoten. Hieruit blijkt des te meer dat beide teams graag op doel willen schieten, want niet geschoten is altijd mis. Maar wie ze het best erin schiet zien we pas zondagavond.

Na afloop van Minnesota tegen Atlanta komt het toetje van de tweede speelronde, Los Angeles Galaxy tegen de Portland Timbers. La Galaxy begon de competitie met een 1-2 verlies tegen FC Dallas en zal er daarom dan ook op gebrand zijn om nu wel te winnen. Portland baart daarentegen van het zelfvertrouwen na de 5-1 winst tegen Minnesota. Het belooft in ieder geval een spannend slot te worden van speelronde twee.

Ook leuk om te lezen