Oud-Ajacied Castillion zoekt heil in de MLS

Door

Geoffrey Castillion New England Revolution MLS

De New England Revolution zit niet bepaald stil op de transfermarkt. Een dag na de komst van ‘Designated Player’ Jermaine Jones, weet de club ook oud-ajacied Geoffrey Castillion aan hun rooster toe te voegen. De 23-jarige aanvaller komt transfervrij over na een jarenlang dienstverband bij AFC Ajax.

Verheugd
General Manager Mike Burns zegt zeer blij te zijn met de komst van de spits.

“Geoffrey is een grote, sterke aanvaller met enkele jaren ervaring in de Nederlandse Eredivisie. Hij zal een extra dynamiek toevoegen aan het elftal en zal ons meer opties geven in de aanval. We kijken er naar uit om hem op het trainingsveld aan het werk te mogen zien, wanneer hij eenmaal zijn immigratie process heeft voltooid.”

Carrière
Castillion is een geboren Amsterdammer en tevens een product uit de Ajax jeugdopleiding. De boomlange aanvaller maakte furore in de jeugdelftallen van de club, maar ook op internationaal jeugdniveau liet hij zijn klasse zien. In het Nederlands Elftal onder 17 maakte hij deel uit van het team dat tot de halve finale reikte. Hij maakte 2 van de in totaal 4 Nederlandse doelpunten tijdens dat toernooi.

In maart 2011 maakte hij onder trainer Frank de Boer zijn debuut voor het eerste elftal van de club. Tot een echte doorbraak kwam het echter nooit. De spits werd achtereenvolgens uitgeleend aan RKC Waalwijk, Heracles Almelo en NEC Nijmegen. Bij alledrie de clubs liet Castillion geen onuitwisbare indruk na. Bij RKC scoorde hij 7 keer in 33 wedstrijden, bij Heracles 4 keer in 33 wedstrijden en bij NEC wist hij in 9 optredens 2 keer het net te vinden.

no. 39
Na de teleurstellende uitleenperiodes hoopt Castillion bij de Revs zijn carrière een positieve impuls te kunnen geven. In New England zal hij nummer 39 achter op zijn rug gaan dragen. Hij wordt echter pas definitief aan het wedstrijdrooster toegevoegd zodra zijn P1 Visa en Internationaal Transfer Certificaat in orde zijn.

cah-steel-YOHN
Op de website van de New England Revolution wordt alvast een voorschot genomen op de uitspraak van zijn naam: ‘JOFF-ree cah-steel-YOHN,’ aldus zijn nieuwe werkgever.

New England staat op dit moment 6e in de Eastern Conference; 1 plaats te weinig voor MLS Play-Off plaatsing. Het is maar de vraag of Castillion veel aan speeltijd zal toekomen in de nabije toekomst, aangezien zijn directe concurrenten Patrick Mullins, teal Bunbury en Charlie Davies weinig moeite hebben het net te vinden.

Desalniettemin houdt Sport Amerika de MLS-verrichtingen van ‘cah-steel-YOHN’ voor u in de gaten!

Foto: revolutionsoccer.net

Ook leuk om te lezen