MLS Play-offs: Timbers en Revolution doen goede zaken

Montreal Impact v Portland TimbersDe Portland Timbers zijn de halve finale van de Play-offs in de Western Conference goed begonnen. Uit tegen rivaal, de Seattle Sounders wonnen ze het heenduel met 2-1. Erg zuur voor de ploeg uit Portland, was de tegentreffer van Osvaldo Alonso in de blessuretijd van de tweede helft. Zodat dat de return zeker nog geen formaliteit is.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de Sounders. Brad Evans schoot op doel, maar via een been van één van de Timbers verdedigers ging de bal naast. Even later was het wel raak voor de Timbers. Rechtsback Jack Jewsbury stoomde op naar de achterlijn en gaf een loepzuivere voorzet op Ryan Johnson die met z’n hoofd de 1-0 binnen kopte.
Clint Dempsey kreeg snel daarna goede kansen via twee vrije trappen. Maar doelman Donovan Ricketts liet zich niet verrassen. Verder gebeurde er weinig in het resterende gedeelte van de eerste helft. De Sounders hadden het meeste balbezit, maar tot kansen leidde dit niet.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld totdat de Portland Timbers in de vijfenzestigste minuut een mooi opgebouwde aanval bekroonden met de 2-0. Darlington Nagbe schoot binnen, na goed voorbereidend werk van Kalif Alhassan. De Sounders gingen na deze tegenvaller met nog meer inzet op zoek naar de aansluitingstreffer. Sounders middenvelder Dempsey kreeg wederom een goede kans, maar schoot naast. In de counter bleven de Timbers erg gevaarlijk maar een doelpunt leverde dit niet meer op. De Sounders bleven aanvallen en werden uiteindelijk nog beloond. Nadat eerder Dempsey nog de lat raakte, was het Osvaldo Alonso die na een doorgekopte corner raak schoot voor de Seattle Sounders. En zodoende heeft de ploeg uit Seattle ook nog alle hoop om de finale van de Western Conference te bereiken.
Aanstaande donderdag volgt de return in Portland.

New England 2 – 1 Sporting Kansas City

In de halve finale van de Eastern Conference boekten de New England Revolution een belangrijke 2-1 thuiszege op Sporting Kansas City.
De wedstrijd kwam moeizaam op gang in het Gillete Stadium, en het was dan ook geen verrassing dat er voor rust niet werd gescoord. Na rust veranderde dit. In de vijfenvijftigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Nadat een schot van Juan Agudelo nog konden worden gekeerd door Kansas doelman Jimmy Nielsen, belandde de bal in de rebound voor de voeten van Andy Dorman die simpel kon binnen tikken. Tien minuten later was het wederom raak voor de rev’s. Na een slimme steekbal van Lee Nguyen, schoot Kelyn Rowe met de buitenkant van de voet knap raak. De vreugde van de 2-0 was echter van korte duur, want binnen twee minuten was het Kansas verdediger Aurélien Collin die van dichtbij de aansluitingstreffer scoorde. Vlak daarna was het zelfs bijna gelijk. Maar het schot van Oriol Rosell ging via de buitenkant van de bal naast. In de blessure tijd kreeg Kansas nog één grote kans, maar het schot van Dominic Dwyer werd knap gestopt door Revolution doelman Matt Reis.
Komende woensdag volgt de return in Kansas City.