Tre Mason rusht Auburn langs Arkansas

Door

Auburn v Arkansas

De Auburn Tigers trokken naar het Reynolds Razorback Stadium in Fayetteville, Arkansas voor hun wedstrijd tegen de Razorbacks en de trip bleek niet voor niets geweest te zijn. Mede door de uitblinkende running back Tre Mason – goed voor vier touchdowns – keerden de Tigers met een 35-17 overwinning huiswaarts.

Het was een zeer speciale wedstrijd voor Tigers coach Gus Malzahn. In 1984-85 als wide receiver actief voor de Razorbacks en vorig jaar als head coach de verantwoordelijke man bij de Arkansas State Red Wolves. Sinds dit seizoen is hij terug in Auburn, waar hij van 2009 tot 2011 ook al offensive coordinator was.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de defense van Arkansas geen passend antwoord had op de ground game van Auburn. Onder leiding van running back Tre Mason wisten de Tigers voor veel gevaar te zorgen. Hij was goed voor touchdowns uit runs van 9, 4, 5 en 12 yards. Quarterback Nick Marshall keerde terug van een schouderblessure en noteerde 177 offensive yards, waaronder een 88-yard touchdown pass op Sammie Coates.

Auburn komt door de overwinning op 8-1 (4-1 in de Southeastern Conference). Arkansas staat op 3-6 (0-5). Receiver Jonathan Williams rende voor 104 yards en running back Alex Collins voegde daar nog 92 yards aan toe. Desondanks hebben de Razorbacks de laatste zes wedstrijden verloren, hun langste losing streak sinds de zeven opeenvolgende nederlagen in 1990 en een teleurstellende start voor coach Bret Bielema, die vorig jaar vrijwillig Wisconsin verliet.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen