MLS Playoffs: Jones neemt Revs bij de hand

New England Revolution v New York Red Bulls - Eastern Conference Final - Leg 1 Jermaine Jones

De terugkeer van Jermaine Jones naar de Verenigde Staten heeft New England Revolution geen windeieren gelegd. Tijdens de eerste ontmoeting met de New York Red Bulls in de halve finale van de MLS Cup was de inbreng van de ervaren middenvelder wederom doorslaggevend.

Missende puzzelstukje
Na avonturen bij ondermeer Bayern Leverkussen, Schalke 04 en Besiktas streek Jones neer in New England. Het bleek achteraf het missende puzzelstukje. De staf was bezig een solide basis te leggen bestaande uit jong talent, maar een veteraan zoals Jones zou de ploeg bij de hand kunnen nemen.

Tijdens het reguliere seizoen pakte dit positief uit. De ploeg bereikte de playoffs en Jones was met 2 goals en 4 assists in 10 wedstrijden zeer succesvol. Ook in de playoffs is Jones op dreef. Hij scoorde in de eerste 2 wedstrijden evenzoveel doelpunten en bereidde er 1 voor. Gisteren ging hij op dezelfde toer verder.

In de 4e minuut had Jones zijn ploeg al op voorsprong kunnen zetten, ware het niet dat zijn kopbal werd gepareerd door doelman Robles. Tien minuten later zette hij een aanval op over de rechterflank en bediende Bunbury, die de bal daarna vol overtuiging buiten bereik van Robles in de verre hoek krulde: 0-1.

Jermaine Jones New England Revolution v New York Red Bulls - Eastern Conference Final - Leg 1

BWP once again
De Red Bulls leken even van slag, maar halverwege de eerste helft breekt Luyindula door en komt oog in oog met doelman Shuttleworth. In eerste instantie raakt hij de keeper en in tweede instantie de lat. Maar wie anders dan Bradley Wright-Phillips staat klaar om de rebound binnen te koppen: 1-1.

In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op en het leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel. Maar vijf minuten voor tijd is daar Jermaine Jones. Dit keer is het Bunbury met de assist op Jones. De middenvelder kan na een geslaagde aanval over de rechterflank de bal simpel intikken bij de tweede paal en bezorgt de Revs daarmee de 3 punten.

BWP geschorst
10 gele kaarten sierden de wedstrijd. Ook Bradley Wright-Phillips moest er aan geloven. Hij belette doelman Shuttleworth het hervatten van het spel. Dit betekent dat hij geschorst is voor de return in New England. “Een domme rode kaart,” aldus BWP.

“Ik kende de regels niet van uitsluiting door de gele kaart”, zei BWP. “Uiteraard ben ik boos. Ik ben erg boos. Een domme gele kaart waar ik nu voor moet boeten.” Hij hield vol dat hij Shuttleworth niet wilde “irriteren” en dat de bal gewoon in zijn richting werd gegooid. Desalniettemin vond scheidsrechter Chapman het een strafbaar feit.

Return
Aanstaande zaterdag om 3 uur ’s middags (lokale tijd) is de return in New England. Dan zal blijken of het gemis van de MLS-topscorer 2014 de New York Red Bulls parten zal spelen. Dendert de Revolution door naar de finale? Of bewerkstelligen de mannen uit New York een comeback? Je ziet het hier op Sport Amerika!