MLS: Wederom verlies voor Toronto FC

Door

10953281_10152721510226805_5944490739791321013_o
Altidore, Giovinco, Bradley, Cheyrou. De as van Toronto FC bestaat stuk voor stuk uit bekende namen. Elke Nederlandse eredivisionist zou die spelers graag aan boord hebben. Kwaliteit genoeg. Toch blijven resultaten bij de Canadese ploeg voorlopig uit.

Geld
Een collega maakte laatst de opmerking dat alleen versleten voetballers naar Amerika verkassen. “Voor het geld. En om af te bouwen.” Ergens had die collega wel een punt, maar in het geval van Toronto gaat dat argument niet op. Oké, Cheyrou is 34. Maar Altidore (25), Giovinco (28) en Bradley (27) zijn allen nog in de bloei van hun carrière.

Jupiler League-niveau
Natuurlijk wordt de rest van de selectie opgevuld met (voornamelijk) middelmatige Amerikaanse spelers, waar we de namen vaak niet eerder hebben gehoord. Die zijn vaak van het Jupiler League-niveau. De jeugdopleidingen zijn nog volop in ontwikkeling, dus het is niet helemaal eerlijk om de MLS daar op af te rekenen. En het niveau van de Amerikaanse spelers is al stukken verbeterd.

11212653_10152744702066805_2875681260717723298_o

Probleemloze zege
Hoe dan ook, Toronto heeft voor MLS-begrippen absoluut een goed team, maar resultaten blijven uit. Zondagavond speelde Toronto voor het eerst in eigen huis. Houston Dynamo kwam op bezoek. Die hebben ook wat bekenden (Gilles Barnes en ex-PSV’er Damarcus Beasley), maar dat zou een probleemloze zege moeten worden. Ze verloren uiteindelijk met 2-1.

Vooraf lieten sommige Toronto-spelers op Twitter nog weten dat ze ernaar uitkeken om ein-de-lijk eens thuis te mogen spelen.

En de supporters kregen een special schema voor de eerste thuiswedstrijd in de bouwval.

Futloos
Het mocht tegen Houston niet baten. Toronto speelde futloos. Telkens een stapje te laat. Of te laks. Of te slap. Het was gewoon telkens nét niet. In tegenstelling tot Houston. De Engelsman Gilles Barnes, groot geworden bij Derby County, was de beste man. Hij verdeelde op het middenveld en ondernam zelf zo nu en dan een gewaagde poging. Zoals een bal met buitenkant rechts op de lat.

Buitenkant
Barnes gaf ook de assist op de 2-0. Wederom met de buitenkant. Nu over de grond, voor een Toronto-verdediger langs en perfect voor de voeten van Will Bruins. Hij tikte simpel binnen. In de eerste helft was Houston al op voorsprong gekomen. Bradley veroorzaakte een strafschop en Oscar Garcio benutte het buitenkansje in tweede instantie.

Presenteerblaadje
Toronto zette vervolgens wel wat aan, maar verder dan een paar slappe schoten (onder andere van Bradley) kwam het team niet. Cheyrou had nog kunnen scoren, maar hij miste een grote kans. Ineens was daar Altidore. Hij werd nauwelijks gedekt bij een voorzet van links. De spits heeft ze in zijn periode van AZ waarschijnlijk niet vaak op zo’n presenteerblaadje gekregen. Zonder moeite kopte hij Toronto terug in de wedstrijd.

Keeper
De scheidsrechter trok zes minuten blessuretijd bij. De Houston-spelers hadden de laatste twintig minuten niet bepaald haast gemaakt en dat deden ze in die slotminuten ook niet. Toronto pompte nog wel wat ballen in de zestien van Houston en de keeper kopte uit een corner nog op doel, het maakte niet meer uit.

Strafexpeditie
Toronto staat nu vijftiende, met negen punten uit acht wedstrijden. Niet heel erg veel voor een team met Bradley, Giovinco en Altidore. Er moet wat gebeuren. Misschien een betere trainer. Of een strafexpeditie. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Zolang het maar helpt.

Recap

Ook leuk om te lezen