MLS Sunday Round-up: Seattle opnieuw ten onder

Voor de Seattle Sounders dreigt het goede seizoen dat ze doormaken in mineur te eindigen. Waar het team tot twee weken geleden de favoriet was voor het winnen van de Supporters Shield, lijkt het team nu ineen te storten. Gisteren werd er een nederlaag aan de reeks toegevoegd in het zware uitduel met de Portland Timbers: 1-0.

alhassanSeattle begon aan het duel zonder al te veel zelfvertrouwen, want het had ervoor al vier wedstrijden niet gewonnen en twee wedstrijden op rij verloren. Om dan op bezoek te moeten bij de Portland Timbers, die in uitstekende vorm verkeren en een sterke rivaliteit met Seattle hebben, is geen pretje. Het enige waaruit Seattle vertrouwen kon putten was het debuut van Clint Dempsey voor de ploeg. Hij was in de beginfase dreigend en was met name in de veertiende minuut uit een corner dichtbij zijn eerste treffer.

Verrassend genoeg was het Seattle dat het betere veldspel op de mat legde in de eerste helft. De ploeg wist echter het (lichte) veldoverwicht niet uit te buiten en op slag van rust viel de bal aan de andere kant in het net. Portland-aanvaller Kalif Alhassan vond in de laatste minuut van de eerste helft het doel en bracht Portland daarmee op voorsprong. Dat hij vervolgens een gele kaart kreeg vanwege iets te enthousiast juichen is een bijkomstigheid.

Ook in de tweede helft was er prima spel van de ploeg uit Seattle en zorgden ze voor dreigende situaties. Echter gooide Osvaldo Alonso een kwartier voor tijd zijn eigen glazen in door een in een opstootje zijn elleboog in het gezicht van Will Johnson te plaatsen. Seattle moest verder met tien man en kon daardoor geen serieus slotoffensief ontrollen. Zo bleef het dus bij een 1-0 eindstand, waarmee Portland nu de leiding neemt in de Western Conference en daarnaast in de Supporters Shield de leiding deelt met de New York Red Bulls.

De spanning in de laatste weken is met name in de Western Conference om te snijden. Tekenend voor de spanning is dat het gat tussen koploper Portland en nummer zes (dat geen toegang geeft tot het spelen van playoffs) San Jose slechts zes punten bedraagt. Alles kan dus nog gebeuren in de laatste speelronden, hou het in de gaten!