MLS Play-offs: Sporting Kansas City pakt de titel

2013 MLS Cup-Real Salt Lake v Sporting Kansas CitySporting Kansas City heeft vannacht de MLS Cup veroverd ten koste van Real Salt Lake. Onder zeer koude omstandigheden (-5 tot -10) was de eindstand in Kansas City na honderdtwintig minuten spelen 1-1, zodat penalty’s de beslissing moesten brengen. Daarin was de thuisploeg uiteindelijk het koelbloedigst, 7-6.

In een uitverkocht Sporting Park in Kansas, begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Na ruim vijfentwintig minuten spelen kreeg C.J. Sapong een uitstekende kopkans, na een fraaie pass van Graham Zusi. Maar RSL doelman Rimando stopte de kopbal met een fraaie save. Enkele minuten later ging Sporting Kansas Doelman, Jimmy Nielsen in de fout op een hoge voorzet, maar Robbie Findley verzuimde RSL op voorsprong te zetten, door van dichtbij de paal te raken. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Dominic Dwyer nog een grote kans om Kansas op voorsprong te schieten, maar wederom had Rimando een goede redding in huis.

Na rust kwam de thuisploeg wederom sterk uit de startblokken, maar was het weer C.J. Sapong die een grote kans niet wist te benutten. Hij schoot van dichtbij hoog over. Daarna was het Real Salt Lake wat beter in het spel wist te komen en na vijftig minuten spelen kwamen de bezoekers dan ook op voorsporong. Na een schitterende pass van Kyle Beckerman, was het Alvaro Saborio die met een hard schot Jimmy Nielsen verschalkte. Kyle Beckerman was kort daarna zelf dichtbij de 2-0, maar zijn schot van afstand raakte de paal. RSL bleef op jacht gaan naar nog een treffer en kwam daar wederom heel dichtbij, een schitterende stiftbal van Javier Morales ging via de binnenkant van de paal alsnog naast het doel van een verbouwereerde Jimmy Nielsen. De thuisploeg, stevig aangemoedigd door de supporters bleef strijden en werden in de zesenzeventigste minuut beloond, nadat Aurélien Collin via een hoekschop van Graham Zusi de gelijkmaker binnenkopte. Diezelfde Zusi kreeg in de blessuretijd dé kans om Kansas naar de titel te schieten, maar wederom was RSL doelman Rimando een sta in de weg.

In de verlenging dacht Alvaro Saborio RSL wederom op voorsprong te zetten, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. In het vervolg van de verlening gebeurde er weinig meer en zo moest de strijd om de MLS Cup beslist worden door penalty’s. Daarin kreeg Graham Zusi de kans om de wedstrijd te beslissen bij een 3-2 stand, maar hij schoot over. Bij 5-5 was het RSL dat de wedstrijd kon beslissen, maar het schot van Sebastian Velasquez werd gestopt door Jimmy Nielsen. Nadat Collin de 7-6 voor Sporting Kansas had binnen geschoten, was het de beurt aan Lovel Palmer om de gelijkmaker te scoren. Hij schoot echter tegen de lat en bezorgde daarmee onbedoeld de tweede MLS titel in de clubhistorie voor Sporting Kansas City.