NBA Music: Old Man

Door

Denver Nuggets v Brooklyn Nets

Je komt ze overal tegen en vaak begeven ze zich op het publieke podium. Ze willen hun talenten laten zien aan ons, vaak gevoed door een om zichzelf te moeten bewijzen. Sporters, muzikanten, artiesten, je hebt ze in alle soorten en maten: mensen die te lang doorgaan met het uitoefenen van hun beroep. Vaak omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze nog meekunnen in 2013.

Op dit moment loopt er ook zo’n sporter rond in de NBA. Even een paar feiten en statistieken: 37 jaar, achttien seizoenen, bijna 14000 rebounds, meer dan 25000 punten, NBA kampioen, Olympisch goud, NBA MVP, NBA Finals MVP, NBA Defensive Player of the Year. Je zou zeggen dat je jezelf dan wel genoeg bewezen hebt. Maar Kevin Garnett wilde meer en besloot samen met zijn goed vriend en leeftijdgenoot Paul Pierce nog een avontuur aan te gaan in Brooklyn. Hij had dat beter niet kunnen doen.

Het is mooi om te zien dat sporters, muzikanten in hun nadagen nog een ongelofelijke drive laten zien. Nog één seizoen spelen, nog één album maken. Soms pakt het goed uit, maar in de meeste gevallen halen de ‘oudjes’ hun oude niveau niet meer. Garnett ondergaat op dit moment precies dat. De man is geen schim meer van wie hij was. In alle statistieken is hij gezakt en loopt als een gefrustreerd oude man op het veld.

Over ouderdom bestaan wel prachtige liedjes. Naast alle hippe muziek waar ik vaak aan wordt verbonden, is Neil Young ook een van mijn muzikale helden. Deze song, Old Man, past ontzettend goed bij de Garnett van nu. Laat iemand Kevin zeggen dat het goed is zo, dat hij genoeg heeft laten zien.

Overigens is het album (Harvest) waar dit lied vanaf komt ook, een hele fijne plaat voor dit regenachtige herfstweer. Kachel aan en geniet.

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen