NBA Slam Dunk Contest: Terug in de tijd (4)

Door

Komende zaterdag staat er in Los Angeles het jaarlijkse ‘NBA Slam Dunk Contest’ op het programma.

Vier deelnemers zullen voor de twintigste keer in de historie van van het evenement voor de titel. De winnaar van de laatste twee edities, Boston Celtics-speler Nate Robinson, zal niet mee doen.

Daarentegen heeft het evenement wel de grote publiekslieveling van dit moment weten te strikken: Los Angeles Clippers-rookie Blake Griffin. Nadat hij het gehele vorige seizoen geblesseerd heeft moeten toe kijken, straalt hij dit seizoen als geen ander. Vooral zijn spectaculaire dunks maken veel indruk.

Griffin neemt het op tegen onder meer Oklahoma City Thunder-forward Serge Ibaka, die in het verleden al eens beslag wist te leggen op de titel tijdens een Spaans dunk contest. DeMar DeRozan (Toronto Raptors) is de vervanger van de geblesseerde Brandon Jennings en is de enige guard die meedoet van het viertal. De laatste deelnemer is Washington Wizards-forward JaVale Mcgee. Hij kan geschiedenis schrijven door als eerste persoon die 7 feet (2.13 meter) is het evenement te winnen.

In aanloop naar het evenement van zaterdag blikken wij deze gehele week terug op de voorgaande edities van het evenement. Dinsdag kon je zien hoe Nate Robinson het evenement in 2006 op zijn naam schreef, terwijl we woensdag lieten zien hoe Boston Celtics-speler Gerald Green de beste was in 2007. Donderdag zag je de editie van 2008 en vandaag blikken we terug op de Slam Dunk Contest van 2009.

Ook leuk om te lezen