Oilers ook te sterk voor Canadiens

Door

De Edmonton Oilers hebben blijkbaar moed geput uit hun overwinning van afgelopen dinsdag. Nadat de overwinning op de Dallas Stars de losing streak van zeven thuisnederlagen had beëindigd, zorgden de Oilers er donderdagavond voor dat ze eindelijk weer een winning streak op hun naam hebben staan.

Dat was hen namelijk al sinds 4 december 2010 niet meer gelukt. Met de 4-1 zege op de Montreal Canadiens werd ook die slechte reeks dus beëindigd.

De Oilers kwamen in de eerste periode op voorsprong via een snap shot van Ales Hemsky. In de tweede periode werd deze voorsprong door Jeff Halpern weer tenietgedaan, maar in de het derde bedrijf stelde de thuisploeg orde op zaken.

Binnen een tijdsbestek van vijftien seconden liep Edmonton uit naar een 3-1 voorsprong dankzij doelpunten van Jordan Eberle en Ryan Jones. Hemsky zorgde voor het slotakkoord door in de laatste minuut te profiteren van het feit dat Montreal de keeper van het ijs had gehaald voor een slotoffensief. Hiermee was het duel definitief beslist.

De man of the match was wederom Oilers-goalie Nikolai Khabibulin. Net als in de wedstrijd tegen de Stars was de Rus bijna niet te passeren donderdag. Van de zevenendertig schoten die op zijn goal werden afgevuurd, wist hij er maar liefst zesendertig te keren en hiermee had hij dus een enorm aandeel in de tweede zege van zijn ploeg deze week.

De nederlaag van Montreal is geen incident meer te noemen want de ploeg van coach Jacques Martin is bezig met een slechte reeks.

Van hun laatste zes wedstrijden gingen er vijf verloren en hierdoor is team afgezakt naar de zesde plaats in de Eastern Conference. De wedstrijd van komende zondag tegen de in goede vorm verkerende Calgary Flames is dan ook zeer belangrijk om niet verder achterop te raken.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Oilers en de Canadiens:

Foto: canada.com

Ook leuk om te lezen