Rose geeft visitekaartje af met career high

Door

Derrick Rose mag zo langzamerhand een nieuw doosje visitekaartjes bestellen. De pointguard gaf er donderdagavond in de United Center opnieuw eentje weg, door de Chicago Bulls persoonlijk langs de San Antonio Spurs (109-99) te loodsen. De teller stopte uiteindelijk bij 42 punten (career high) en acht assists. De “MVP” spreekkoren waren niet van de lucht.

‘DRose had vooraf al laten weten dat het duel met de Spurs voor hem en de Bulls een ‘statement game’ zou zijn. Die boodschap op z’n visitekaartje? ,,We verdedigen, we maken het de tegenstander moeilijk, en we spelen samen. En we staan op als er een elite-team tegenover ons staat,” aldus Rose, die de laatste tien punten van zijn ploeg voor zijn rekening nam.

,,Wat wil je dat ik zeg?,” stak ook Spurs-coach Gregg Popovich na afloop de loftrompet. ,,Rose ziet er goed uit, heeft een goede uitstraling en klopt zichzelf niet op de borst. Los van zijn fenomenale spel is hij ook nog eens een goed mens. Al die kwaliteiten zullen zich terugbetalen. Wij scoorden 99 punten, 49 procent, en we maakten zeven driepunters. Dan verwacht je dat je wint, maar Rose voorkwam dat.”

Nadat Portland-forward Nicolas Batum de pers twee weken geleden had laten weten dat ‘Rose niet verdedigt’, lijkt de pointguard, meer nog dan anders, bezig aan een persoonlijke missie. Deron Williams (Utah), Chris Paul (New Orleans) en nu dus Tony Parker kunnen er intussen over meepraten. Rose zelf wil daar overigens niets van weten (‘Het interesseert me niet wat Batum vindt’), maar zijn spel spreekt andere taal.

,,Hij is niet af te stoppen,” aldus teamgenoot Carlos Boozer. ,,Ik heb het hem gezegd: blijf aanvallen tot ze je stoppen. Hij speelt het hele seizoen al fenomenaal. Alles wat wij hoefden te doen was op z’n rug springen en meerijden met de Rose-trein.” En Bulls-coach Tom Thibodeau: ,,Ik zou niet weten wat hij nog meer zou kunnen doen. Niet alleen voor het team, maar vooral ook individueel. Al interesseert dat laatste hem eigenlijk niet. Alles wat hij wil is winnen.”

De Chicago Bulls verbeterden hun thuis-record tot 25-4. De Spurs daarentegen kelderden naar 46-10, hetgeen en passant bekent dat San Antonio het all time winst record van de Bulls (72-10, seizoen ’95-’96) niet meer kan verbreken.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Spurs en de Bulls:

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen