Rockets trakteren Pacers op derde nederlaag op rij

Indiana Pacers v Houston Rockets

De Houston Rockets hebben vrijdag revanche genomen voor de smadelijke nederlaag die men in december leed op bezoek bij de Indiana Pacers. Nadat die wedstrijd op de grootste verliespartij van de Rockets dit seizoen uitdraaide, werd het nu 112-86 in het voordeel van James Harden & Co.

The Beard effende het pad naar de overwinning met 28 punten, vier assists en drie steals. Dwight Howard maakte vijftien punten en pakte zeven rebounds voor de Rockets die nu zeven thuiswedstrijden op rij hebben gewonnen. Ook verbeterden de Rockets hun eigen franchise-record door nu 21 wedstrijden op rij te winnen waarin zij minstens 100 punten maakten.

Indiana heeft nu voor het eerst dit seizoen drie wedstrijden op rij verloren. David West scoorde vijftien punten en pakte tien rebounds voor de Pacers. Paul George, spelend met een stijve rug, liet dertien punten en vijf rebounds noteren.

Tip-off
In het American Airlines Center ontspon zich een spectaculaire wedstrijd. De Dallas Mavericks hielden de Portland Trail Blazers op slechts tien punten in het eerste kwart (wat scoringswijs het slechtste kwart van Portland dit seizoen betekende) en stonden bij rust met dertig punten voor. Portland toonde veerkracht, nam in het vierde kwart brutaal een voorsprong van zeven punten, waarna de Mavs vervolgens met een 11-0 run de zege toch nog uit het vuur sleepten. Met 98-98 op het scorebord maakte Devin Harris een beslissende and-one met een moeilijke floater. Blazers’ coach Terry Stots ging er raar van dansen.

842604419

Three-Point Play

* Een mooie avond was het voor Denver-spelers Kenneth Faried en Ty Lawson. Faried had een career-high 32 punten en dertien rebounds. Lawson had 30 punten en evenaarde zijn persoonlijk record van zeventien assists in de 134-126 overwinning op de Los Angeles Lakers. De gehele starting five van Denver was goed voor dubbele cijfers. Bij de Lakers had Pau Gasol 27 punten, Ryan Kelly 24 punten en elf rebounds en Jordan Farmar 24 punten. De Lakers hebben nu voor de derde wedstrijd op rij meer dan 130 punten toegelaten. Over tanken gesproken!

* Ondanks een season-high 28 turnovers wisten de Boston Celtics de Brooklyn Nets opzij te schuiven. Rajon Rondo leidde zijn team met 20 punten, negen assists en zeven rebounds. Paul Pierce had bij zijn tweede terugkeer in zijn geliefde TD Garden tien punten. Joe Johnson kon ondanks 21 punten niet voorkomen dat de Nets hun reeks van vier overwinningen geen vervolg konden geven.

* De Charlotte Bobcats blijven aan de weg timmeren. Al Jefferson scoorde 28 punten en Kemba Walker deed met 20 punten en veertien assists ook een duit in het zakje. Het is de zesde thuisoverwinning op rij voor de Bobcats. De Cleveland Cavaliers konden dat, ondanks negentien punten van zowel Dion Waiters als Luol Deng, niet verhinderen.