Cleveland Cavaliers maken komst Kevin Love rond

Door

Minnesota Timberwolves v Phoenix Suns

De trade van Kevin Love naar de Cleveland Cavaliers is eindelijk rond. Dat maakt Yahoo Sports net bekend. De 25-jarige All-Star forward verruilt de Minnesota Timberwolves voor Cleveland. Andrew Wiggins, Anthony Bennett en een beschermde 2015 first-round draft pick maken de omgekeerde weg.

Love zal gebruik maken om zijn contract te ontbinden (opt-out) en een nieuw contract tekenen met de Cavaliers. Dit gaat om een vijfjarige deal ter waarde van tenminste 120 miljoen dollar.

Tot 23 augustus zal het officiële bericht nog niet naar buiten komen, aangezien Wiggins, de nummer 1 draft pick van de laatste NBA draft, niet binnen een maand getrade mag worden na het tekenen van zijn rookie contract.

Met de komst van Love, en eerder al LeBron James is er in Cleveland nu ook sprake van een ‘Big Three’. Kyrie Irving maakt het trio compleet. Love was afgelopen seizoen goed voor een gemiddelde van 26 punten en 12,5 rebounds per game. Hij werd al drie keer verkozen tot het NBA All-Star team.

In Minnesota hopen ze daarentegen dat Wiggins de nieuwe ster kan worden voor de Timberwolves. Daarnaast hebben ze nu met Bennett ook de nr 1 draft pick van de NBA Draft in 2013 in huis.

Foto: Getty Images

6 Reacties
 1. Brinkse 8 jaar ago

  Wow! Cleveland de absolute favoriet voor de title!

  • Darch 8 jaar ago

   Nounou… Eerst maar ns de East final zien te halen

 2. LOL. Wat een slechte deal als je bedenkt wat de Warriors en zelfs de Bulls gaven voor Love. Cavs hit the lottery maar #1 titelfav? In het Westen zouden ze nog geen top vier zijn…

 3. sven 8 jaar ago

  Waarom slechte deal? De warriors wilden klay Thompson niet opgeven. En wat kan Chicago meer bieden? Ze krijgen nu wiggins die een toekomstig super star kan worden + Bennett die alleen maar beter kan doen dan vorig jaar.

 4. Lennart 8 jaar ago

  Ik ben toch wel erg benieuwd naar wat de Wolves gaan neerzetten. Rubio-Lavine-Wiggins-Bennet-Dieng. Met Rubio als passer naar 2 extreem atletische spelers. Bennet gaat zich nog bewijzen en Dieng die aan het einde van afgelopen seizoen erg goede dingen liet zien. Ik denk dat beide teams er op vooruit zijn gegaan. Al heb ik niet zo’n hoge pet op van Irving. Veel mensen doen alsof MVP bij All star game zo bijzonder is, maar die wedstrijd stelt eigenlijk niks voor. Blatt heeft met Love wel de perfecte speler voor zijn systeem.

 5. Voor de Cavs is dit een superdeal. Ze krijgen een ster (geen superster) in Love, die inderdaad perfect past in het drive-and-kick systeem van Blatt. Offensief zullen de Cavs sowieso geen problemen hebben met drie topscorers in Love, LBJ en Kyrie. Defensief is het een andere zaak…

  Het enige goede dat de Wolves uit deze deal halen, is het halen van de dagelijkse Sportscenter top 10. Akkoord, er is jeugdig talent maar wat ben je daar mee? LaVine en Wiggins zijn atleten maar aan fundamentele skills ontbreekt het hen. Vraag is of ze die ooit zullen ontwikkelen of gewoon gaan rusten op hun atletisch vermogen.

  En Bennett… Ik geef hem niet op maar zijn ceiling is maximum een poor version van Carlos Boozer.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen