Fantasy Factory: Philifantasy 76ers

Door

fantasy factory

Fantasy Factory bespreekt elke week een actuele gebeurtenis in de NBA en koppelt deze aan de wondere wereld van fantasy basketball. Daarnaast wordt er als altijd afgesloten met de awards voor beste en slechtste fantasyspeler van de week. Deze week: De Philadelphia 76ers wonnen hun eerste duel en hebben best wat fantasytalent in huis. We bespreken vier spelers.

BBVA Compass Rising Stars Challenge 2014

Michael Carter-Williams
De regerend Rookie of the Year stond lange tijd aan de kant na een operatie aan zijn rechterschouder. Enkele weken geleden keerde de spelverdeler terug op het veld en hij heeft weinig tijd nodig gehad om zijn stats van vorig jaar te reproduceren. Over de laatste drie duels is MCW zelfs een van de betere spelers in fantasy met een gemiddelde statline van 20.7 punten, 10.7 assists en 10.7 rebounds. Je leest het goed, het jonkie heeft triple double als gemiddelde over de laatste week! Het bewijst nog eens dat de man meer talent heeft dan sommige critici denken.

MCW heeft echter één groot probleem in fantasy en dat zijn de percentages die bij zijn statistieken komen. De elfde pick uit de Draft van 2013 is geen goed schutter en schiet dit seizoen slechts 36,8 procent raak. Van de vrijeworplijn is het niet veel beter en hij staat er bovendien liever dan je als eigenaar wilt zien. Met een percentage van zo’n 65 procent en zes vrije worpen per duel doet hij fantasyteams behoorlijk pijn. Op de Player Rater is goed te zien hoeveel een speler bijdraagt per categorie en in de percentagecategorieën zijn dit respectievelijk -2,3 en -1,5! Hierdoor is hij vooral in rotosserie leagues niet zo’n waardevolle speler als je zou denken en is dit een mooi moment op hem te gebruiken in een trade. In H2H ligt zijn waarde wat hoger, doordat zijn percentages op de korte termijn minder impact hebben. Verwacht van MCW nog veel flirts met triple doubles en zo’n negentien punten per duel.

TJ Wroten
De hoogst genoteerde speler op de Player Rater van de Philadelphia 76ers is op het moment TJ Wroten. De guard speelde zeer fantasyvriendelijk basketball toen MCW nog aan de kant stond. Sinds zijn terugkeer is de rol van Wroten aanzienlijk kleiner geworden, wat hem een wisselvallige speler maakt. Tevens is hij momenteel geblesseerd aan zijn knie, hoewel het geen ernstige blessure lijkt. Wroten is het waard om te bezitten, maar zou op  fantasyrankings rond plek honderd terug te vinden zijn. Wroten heeft vooral veel waarde voor een team op zoek naar steals.

Ook leuk om te lezen