NFL Update: Ravens’ Ngata geschorst voor dopinggebruik

Door

Baltimore Ravens v Cleveland Browns
Haloti Ngata mist de rest van het reguliere seizoen. De defensive tackle van de Baltimore Ravens is voor vier wedstrijden geschorst voor het gebruik van doping. Ngata heeft toegegeven Adderall gebruikt te hebben, een amfetamine van de dopinglijst.

Door de schorsing mist Ngata, een van de belangrijkste verdedigers van de Ravens, het slot van de reguliere competitie. Mocht Baltimore de play-offs halen dan mag Ngata daar wel weer in mee doen. Rookie Timmy Jernigan zal de rest van het seizoen starten in plaats van Ngata, die ook nog eens 2,1 miljoen dollar aan salaris misloopt door zijn schorsing.

Clowney, Dobson missen rest van seizoen
Atlanta Falcons v Houston Texans
Het rookie-seizoen van Jadeveon Clowney is na vier wedstrijden al weer voorbij. De verdediger van de Houston Texans moet geopereerd worden aan zijn knie en zal de rest van het jaar niet meer in actie komen. Clowney scheurde zijn meniscus in zijn eerste wedstrijd en kwam na zes wedstrijden terug bij de Texans. De outside linebacker bleef last houden van zijn knie en de Texans hebben nu besloten dat Clowney een tweede knieoperatie moet ondergaan, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Ook WR Aaron Dobson van de New England Patriots zal het veld niet meer betreden in 2014. Dobson liep zondag in de verloren wedstrijd tegen de Green Bay Packers een hamstringblessure op. Hiermee komt er voor Dobson een einde aan een teleurstellend seizoen, want de wide receiver kwam maar in vier wedstrijden in actie en ving slechts drie passes van Tom Brady.

Rodgers, Luck spelers van de maand
Aaron Rodgers en Andrew Luck zijn gekozen tot beste spelers van november. Rodgers won met Green Bay alle vier zijn wedstrijden vorige maand en gooide in die wedstrijden dertien touchdowns en werd niet een keer onderschept. Luck was de beste aanvaller in de AFC. De quarterback van de Colts was in zijn laatste drie wedstrijden goed voor minimaal 370 yards en zag de Colts de leiding in hun divisie houden.

Niet alleen Rodgers en Luck vielen in de prijzen, want Mario Williams (Buffalo Bills) en Connor Barwin (Philadelphia Eagles) werden gekozen tot beste verdedigers. Justin Tucker (Baltimore Ravens) en Matt Bryant (Atlanta Falcons) waren de beste spelers bij de special teams en Odell Beckham Jr (New York Giants) en Chris Borland (San Francisco 49ers) waren de beste rookies van de maand.

Jets-speler: ‘Management heeft seizoen opgegeven’
Een anonieme speler van de New York Jets is er van overtuigd dat de directie van de club al bezig met volgend jaar en het voor het management niet meer uitmaakt wat de ploeg dit seizoen presteert. De speler baseerde dit op het feit dat Geno Smith weer de startende quarterback is in plaats van Michael Vick.

“I don’t think any of us have quit in this (locker) room. But it seems like those above us, they’ve quit on this season. You can’t do that. Players need to make a living, get stuff on tape, play for that next year. But it seems like that isn’t important, that winning this year isn’t a big deal to them anymore. Like they’re already looking at 2015 and beyond. Maybe they felt that way earlier this year and stuff, but I don’t know.”

CEO Titans belooft ander team
Tennessee Titans v Houston Texans
De Tennessee Titans beleven een dramatisch seizoen. De ploeg won tot nu toe slechts twee wedstrijden. CEO Tommy Smith legt de schuld van de vele nederlagen duidelijk bij de spelers. “Het team zal er volgend jaar heel anders uit zien. Ik ben van plan een team neer te zetten waar de stad Tennessee trots op kan zijn. Een team wat bekend staat om winnen, niet om verliezen.”

Het eerste waar Tennessee behoefte aan heeft is een nieuwe quarterback. De dagen van Jake Locker lijken geteld nadat hij gepasseerd werd voor Zach Mettenberger. De rookie heeft Smith nog niet weten te overtuigen. “Zach heeft nog veel werk te doen.” In het interview gaf Smith wel zijn vertrouwen aan coach Ken Whisenhunt en GM Ruston Webster.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen