NHL Weekend Watch: Blues op Long Island

Door

Montreal Canadians v Chicago Blackhawks

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. En vooral doordeweeks is het een hele opgave om wedstrijden te gaan kijken. Maar in het weekend? Dan hoeven we niet in alle vroegte op het werk te zijn! Dus welke wedstrijden kan je kijken? SportAmerika zet de leukste NHL wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch.

Vrijdag

Als alle rommel van Sinterklaas is opgeruimd, kan je er meteen lekker voor gaan zitten dit weekend. De Montreal Canadiens bezoeken het United Center voor een echte Original Six match-up tegen de Blackhawks. Om 2:30 uur is de puckdrop tussen deze clubs die ook dit seizoen weer tophockey laten zien. De Canadiens zijn doorgegaan op hun succesvol verlopen play-offs van afgelopen lente en draaien op alle cilinders.

De Blackhawks begonnen wat wisselvallig aan het seizoen, maar zijn inmiddels ook op stoom. Met winst in de laatste vier wedstrijden is de weg naar de top van de Western Conference ingezet. Positieve verrassing bij Chicago is de opleving van Kris Versteeg. Na de laatste Stanley Cup in 2010 werd Versteeg getransfereerd naar de Maple Leafs. Na stops in Philadelphia en Florida is hij sinds vorig seizoen terug in Chicago. Het begin van zijn tweede periode in Chicago was niet succesvol, maar inmiddels speelt hij weer in de eerste aanvalslinie. Goalie Corey Crawford is gespot met loopgips en zal waarschijnlijk twee tot drie weken moeten missen.

Zaterdag

Om 19:00 uur kan je kiezen uit twee wedstrijden. Dan spelen de Senators in Pittsburgh tegen de Penguins en de Blues op Long Island tegen de Islanders. Vooral die laatste beloofd een mooie wedstrijd te worden. De Islanders staan bovenaan in de Metropolitan Division, terwijl de Blues tweede staan in de Central Division. De Islanders hebben tot nu toe verrast, maar deze wedstrijd is een mooie testcase om te zien hoe ze ervoor staan tegen topploegen in de Western Conference.

Om 1:00 uur zijn nog een drietal interessante wedstrijden. Er is namelijk nog een Original Six match-up en wel die tussen de New York Rangers en de Detroit Red Wings. De Blackhawks moeten weer aantreden. Dit maal staat de kraker in de Central Division tegen de verrassende Nashville Predators op het programma.

In de kelder van NHL is de ontmoeting tussen Buffalo Sabres en de Florida Panthers. Al is de plek van de Panthers niet zo hopeloos als het er uit ziet. Ondanks de zesde plek in de Atlantic Division staan ze maar twee punten achter de wildcard-plekken voor de play-offs.

Zondag

Op zondag is de wedstrijd tussen de Anaheim Ducks en de Winnipeg Jets. Puckdrop is om 21:00 uur.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen