San Jose Sharks winnen dankzij ijzersterke powerplay

Door

Minnesota Wild v San Jose Sharks

De San Jose Sharks hebben de subtopper in de Western Conference tegen Minnesota Wild gewonnen. In San Jose werd het 3-1. Alle drie de goals van de Sharks vielen uit een man meer situatie.

Joe Pavelski opende de score. Met een powerplay-goal bracht hij zijn seizoenstotaal op elf goals. Zo’n tien minuten later scoorde ook Tomas Hertl op de powerplay. Hij maakte daarmee zijn vijftiende goal van dit seizoen.

In de tweede periode scoorde San Jose opnieuw. Net als de eerste goal was het Joe Pavelski die scoorde en weer was het een powerplay-goal. Het lukte Sharks-goalie Niklas Backstrom niet om zijn doel schoon te houden. Halverwege de derde periode moest hij zich namelijk gewonnen geven op een inzet van Jonas Brodin. Meer hoefde Backstrom echter niet toe te geven en doordat de Sharks ook niet meer scoorden, werd 3-1 de eindstand.

De San Jose Sharks sluiten door deze overwinning weer aan bij de top in de Western Conference. Minnesota moet, voorlopig in ieder geval, pas op de plaats maken. De ploeg staat nu negende. Doordat alle ploegen onder de Wild op flinke achterstand staan, mag de ploeg wel omhoog blijven kijken.

Andere uitslagen van ploegen uit de Western Conference:
Dallas Stars – Nashville Predators 1-3
Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 4-3 (S.O.)
Carolina Hurricanes – Calgary Flames 1-2 (OT)
Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 3-6
New York Islanders – Phoenix Coyotes 3-6
Boston Bruins – Edmonton Oilers 4-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen