Chargers verrassen met zege op Broncos

Door


De San Diego Chargers hebben voor een daverende verrassing gezorgd door in een uitwedstrijd van de Denver Broncos te winnen. In het Mile High stadion werd het 20-27 voor de bezoekers.

Controle
In het begin van de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Broncos. In zeer korte tijd marcheerde de ploeg onder leiding van Peyton Manning over het veld en scoorde een touchdown via receiver Andre Caldwell. De Chargers wisten in hun eerste drive een fieldgoal te scoren. Nadat ook Denver een driepunter op het scorebord zette, begonnen de bezoekers aan een indrukwekkende opmars.

Door een sterk optreden van running back Ryan Mathews (127 yards en een touchdown) hielden de Chargers de bal uit handen van de gevaarlijke Broncos offense. San Diego was zelfs in staat het balbezit om te zetten in punten en hadden vanaf het tweede kwart de wedstrijd onder controle. Na drie achtereenvolgende touchdowns (via twee passes van Philip Rivers (166 yards, 2 td’s) en een rush van Mathews) pakten de bezoekers brutaal de leiding: 10-24.

Ontspoord
Op de momenten dat de Broncos offense wel op het veld stond was de ploeg geen schim van de aanval die dit seizoen als een sneltrein over de NFL velden raasde. Door het verrassend sterke optreden van de verdediging van San Diego ontspoorde de aanval van Denver. In het tweede kwart wisten de Chargers de normaal zo geoliede aanvalsmachine van de Broncos zelfs zo te ontregelen dat die ploeg in drie drives in totaal tot -1 yard kwam.

Geen comeback
Toen Manning (289 yards, 2 td’s, 1 int) zijn tweede touchdown van de wedstrijd (en zijn 47e van dit seizoen) gooide, leek het er even op dat de Broncos hun groove weer hadden gevonden, een interception stuitte echter de volgende drive van de Broncos. Een fieldgoal van Chargers kicker Nick Novak nam vervolgens alle hoop op een comeback weg. De fieldgoal die de Broncos even later scoorden zorgde voor de 20-27 eindstand.

Implicaties
Door de verliespartij hebben de Broncos nu net zo vaak verloren als divisierivaal Kansas City en concurrent New England. De ploeg zal dus nog hard aan de bak te moeten om de AFC West te winnen en om thuisvoordeel gedurende de playoffs te behalen. Voor San Diego betekent de zege dat de hoop op een wild card nog in leven is. De ploeg heeft voor de wild card met name concurrentie van de Ravens (7-6) en de Dolphins (7-6).

Foto: Getty Images.

1 Reactie
  1. Thomas Klink 8 jaar ago

    Ik had hem goed. Denk echt dat Manning zijn arm een probleem gaat worden. Hij compenseert veel met decision making en football smarts, maar die arm is bijna niet meer NFL-waardig te noemen. Helaas, want ben een grote fan.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen