MLB update: Mike Morse naar San Francisco, Joba naar Detroit

Door

Baltimore Orioles v Cleveland IndiansDe San Francisco Giants hebben wat hoognodige kracht toegevoegd aan hun lineup. Outfielder Mike Morse heeft een eenjarig contract getekend in San Fran en gaat daar zes miljoen dollar verdienen. Zijn taak is simpel: hij moet als linksvelder voor home runs zorgen. Vorig seizoen sloegen de linksvelders van de Giants samen namelijk slechts vijf home runs.

Morse zelf was afgelopen seizoen, geplaagd door een polsblessure, voor de Mariners en Orioles goed voor dertien home runs en een slaggemiddelde van .215. Zijn slechtste seizoen tot nu toe, want in de jaren hiervoor sloeg hij voor de Nationals .296 met 64 home runs. In 2012 sloeg hij zelfs 30+ home runs en was hij goed voor 100+ RBI. Die potentie maakt hem met een eenjarig contract en een schappelijk jaarsalaris een gokje waard.

Nieuwe start

De loopbaan van voormalig Yankees’ toptalent Joba Chamberlain is de laatste twee seizoen in het slop geraakt. Chamberlain debuteerde voor New York als reliever en deed dat zo succesvol dat men bij de Yankees besloot hem het volgende seizoen opnieuw als setup man voor Mariano Rivera in te zetten, terwijl hij oorspronkelijk een starter was.

In zijn derde seizoen volgde een mislukte poging om hem weer om te turnen tot starter en sindsdien is het bergafwaarts gegaan met Chamberlain. Vorig seizoen miste hij veel tijd na een Tommy John surgery en een gebroken enkel en in zijn laatste seizoen bij de Yankees had hij een ERA van 4.93, het was zijn slechtste seizoen tot nu toe. Opvallend is dat hij vooral in Yankee Stadium erg slecht was (6.23 ERA). Zijn nieuwe team, de Detroit Tigers (een jaar, 2.5 miljoen dollar), zal hopen dat hij dichter bij zijn prestaties van buiten de Bronx zal komen. Daar kwam Chamberlain namelijk tot een ERA van 3.54. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid middle reliever worden in een bullpen met daarin nieuwe closer Joe Nathan.

Short hops

  • Volgens de laatste geruchten zou Major League Baseball de bewijzen tegen de spelers in de Biogenesis-zaak niet op rechtmatige wijze verkregen hebben. De bewijzen zouden niet alleen van de eerste eigenaar zijn gestolen, maar ook van de dief die ze in eerste instantie gestolen had alvorens het in bezit van de MLB kwam. Uiteraard worden deze berichten stellig ontkend door de organisatie.
  • De Philadelphia Phillies hebben Roberto Hernandez, vroeger bekend als Fausto Carmona, aangetrokken. Hernandez brak door bij de Indians en kwam vorig seizoen onder zijn echte naam Hernandez uit voor de Tampa Bay Rays.
  • Clint Barmes komt ook volgend jaar uit voor de Pittsburgh Pirates. De korte stop is geen goede slagman, maar staat meer dan zijn mannetje in het veld, getuige zijn 12 Defensive Runs Saved. Hij gaat in Pittsburgh de concurrentie aan met Jody Mercer voor de korte stop positie.
  • De Marlins en Cubs hebben van outfielders geruild. Justin Ruggiano verhuist van Miami naar Chicago, terwijl Brian Bogusevic de omgekeerde weg bewandeld.

New York Yankees v Seattle MarinersRule 5

In de Rule 5 draft, waarin Major League teams onbeschermde Minor Leaguers van andere teams mogen draften, zijn weinig opvallende namen geselecteerd. In het Minor League gedeelte werd Russell Wilson gedraft. Bij fans van meerdere Amerikaanse sporten gaat nu waarschijnlijk een belletje rinkelen, want deze tweede honkman, die voor het laatst in 2011 in de Minors uitkwam, is de huidige quarterback van de Seattle Seahawks. Bij zijn nieuwe organisatie, de Texas Rangers, zal hij vooral worden gebruikt als voorbeeld van een speler met een grote winnaarsmentaliteit. De kans dat hij zijn succesvolle loopbaan als quarterback opgeeft is nihil.

MVP proposal

National League MVP Andrew McCutchen heeft in de talkshow ‘Ellen’ van Ellen DeGeneres zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Of zij ja zei? Bekijk het zelf:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen