Green Bay ontsnapt, winst voor Rams en Panthers

Washington Redskins v Green Bay Packers

Aaron Rodgers en de Green Bay Packers ontsnappen in bij de Ravens in Baltimore, de St. Louis Rams vermorzelen de dramatische Texans en de Carolina Panthers winnen makkelijk van de Minnesota Vikings.

Green Bay Packers @ Baltimore Ravens 19 – 17

Een aardig affiche tussen deze twee teams met allebei een Superbowl MVP in de gelederen, namelijk Aaron Rodgers en Joe Flacco. Maar beide teams lieten weinig zien in de eerste helft. Het enige wapenfeit dat voor een score zorgde was een 45-yard fieldgoal van Mason Crosby. Na rust schopte Crosby nog twee keer tussen de palen en Justin Tucker scoorde een fieldgoal voor de Ravens. De eerste TD van de wedstrijd kwam van Green Bay. Aaron Rodgers vond Jordy Nelson voor een 64-yard touchdown. De Ravens reageerden zelf met een touchdown. Flacco vond Jacoby Jones in de endzone. Mason Crosby scoorde zijn vierde fieldgoal van de wedstrijd en leek definitief een gat te hebben geslagen. De stugge Ravens gaven zich niet zomaar gewonnen. Joe Flacco slingerde de bal weer eens naar voren en Dallas Clark scoorde met een one-handed catch de tweede touchdown voor Baltimore. Het bleek echter niet genoeg.

St. Louis Rams @ Houston Texans 38 – 13

Matt Schaub kreeg opnieuw een kans als starting quarterback van de Texans, maar het lek is bij de voormalige Virginia Cavalier nog niet boven. Vorig jaar waren de Texans nog één van de te kloppen teams, maar dit seizoen stellen zij vooral teleur. De Rams pakten de voorsprong via Corey Harkey en een fieldgoal van Greg Zuerlein. Houston deed via een fieldgoal van Randy Bullock nog wel wat terug, maar Lance Kendricks scoorde even later een tweede TD voor St. Louis. Voor rust maakte Bullock er nog 17-6 van. Brian Quick scoorde na de hervatting de derde touchdown voor de Rams. Na de aftrap van Greg Zuerlein verprutste Keshawn Martin de bal met een fumble. Daren Bates pikte de bal op en rende 11 yards naar de endzone van de Texans. T.J. Yates kwam erin voor de geblesseerde Schaub en gooide direct een pick six. Rookie Alec Ogletree rende 98 yards naar de endzone voor de vijfde TD van de Rams. Ben Tate scoorde nog een touchdown voor de Texans.

Carolina Panthers @ Minnesota Vikings 35 – 10

Normaal kunnen de Minnesota Vikings altijd wel terugvallen op Adrian Peterson. Maar All Day liet het vandaag afweten. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de gebeurtenissen van afgelopen week. Cam Newton liet zich zien als het gezicht van de Panthers en vond Steve Smith en Mike Tolbert in de endzone. Walsh zorgde voor rust met een fieldgoal nog voor een 14-3 stand. Na rust konden de Panthers ongestoord verder gaan met scoren. Newton gooide zijn derde touchdown pass naar Brandon LaFell en rende even later zelf 7 yards naar de endzone. Mike Tolbert scoorde nog zijn tweede TD van de wedstrijd om het feest voor Carolina helemaal compleet te maken. Kyle Rudolph scoorde nog wel een TD voor de Vikings, maar dat maakte voor de score niets meer uit.