MNF Recap: Cam Newton dunkt Panthers naar overwinning

Door

De Carolina Panthers hebben in een spannend duel gewonnen van de Philadelphia Eagles: 30-22. De Panthers met de jonge quarterback Cam Newton toonde zich ‘the best of the rest’, beide teams blijven op de laatste plaats in hun divisie staan.

Eagle down

Wat als Michael Vick (hersenschudding) en Cam Newton (9 TDs, 10 INTs) dit seizoen beide op stoom waren geweest? In sport telt als niet en dus moesten we het met een aanzienlijk minder boeiend affiche doen op Monday Night Football: de jonge Newton is zich dit seizoen nog volop aan het ontwikkelen en kreeg back-up rookie Nick Foles tegenover zich.

Een zwakke Eagles defense liet vroeg in de game aan de Panthers de ruimte waar Gary Barnage van kon profiteren. Geheel vrijgelaten maakte hij zijn eerste touchdown in de NFL van 24 yards. In datzelfde eerste kwart scoorde Brandon LaFell zo mogelijk met nog meer ruimte om te rennen, TD na 43 yards.

Het kwam de Eagles op veel boegeroep te staan in eigen huis, zowel defensief als offensief.

Dunkin’ Newton

Na de rust bleven de Eagles in het spoor van de Panthers na een TD van Bryce Brown die eenvoudig wegliep van de verdediging met een mooie 65-yard run.

Cam Newton bewees zijn team daarna een goede dienst door een drive lang veel te rennen en als finishing touch de bal zelf de endzone in te duiken. Toch kwamen de teams niet los van elkaar. Bij een 21-15 stand was Brown weer goed voor een TD, maar hij fumbelde ook tweemaal zodat de Eagles’ offense te lang aan de kant moest blijven om het verschil te maken.

Newton beukte zich nogmaals een weg naar de endzone van Philly en toch bleef het spannend tot het eind omdat de fieldgoal werd gemist. Het bleef uiteindelijk bij 30-22.

Stats

Newton toonde zijn beste kant en gooide voor 308 yards en scoorde zelf twee touchdowns. Foles maakte zich er met 119 yards van af en fumbelde eenmaal.

Volgende week gaan de Panthers op bezoek bij de Kansas City Chiefs. De Eagles nemen het dan op tegen de Dallas Cowboys.

Ook leuk om te lezen