Penguins verslaan moeilijk scorende Bruins

De Boston Bruins zijn de laatste weken in mindere vorm en dat kostte ze onder meer al een verlies tegen de Carolina Hurricanes, waarin de Bruins het net niet vonden. Ook tegen de Pittsburgh Penguins konden de regerende Stanley Cup houders het net moeilijk vinden. Dat kostte ze opnieuw twee punten, 2-1.

Gedurende de eerste periode was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Marc-Andre Fleury. De Bruins kregen kansen via onder andere Seguin, Boychuk en Marchand, maar allen konden het net niet vinden.

Aan het einde van de periode kreeg Rich Peverley een snel gegeven Slashing-penalty. Peverley vergreep zich aan Malkin en diezelfde Malkin maakte er 1-0 van. De Rus tikte de rebound in die Tim Thomas weggaf na het schot van James Neal.

Ook in de tweede periode waren de Bruins van meet af aan sterker. Marchand kwam op 1:1 met Marc-Andre Fleury na een mooie schijnbeweging van Tyler Seguin, maar Fleury hield het schot heel knap tegen. Evgeni Malkin raakte niet veel later de paal.

In die periode leken de Penguins ook iets sterker te worden. Pascal Dupuis was met name op dreef. De winger lokte Tim Thomas zijn doel uit, maar zijn inzet kon niet door een andere Penguin binnengewerkt worden. Een moment later herhaalde Dupuis die actie nog eens, maar het resultaat bleef hetzelfde.

De adrenaline die dat opleverde, kostte Dupuis wel een double-minor high-sticking penalty, nadat hij Tyler Seguin met de stick in het gezicht raakte. In de eerste twee minuten waren er kansen voor Marchand en Corvo, maar beide werden tegengehouden door Fleury. Wat vooral opviel, was dat de Bruins de puck niet in het aanvalsvak wisten te houden.

Die slordigheid kostte zoveel tijd, dat de Bruins niet van die mogelijkheid konden profiteren. Dat was zonde, want dat leek de uitgelezen mogelijkheid om weer eens te scoren. Doordat de Bruins na twee periodes nog niet gescoord hadden, hadden zij al bijna 2 uur achtereen niet gescoord.

Brooks Orpik vestigde nog even de aandacht op zich door Daniel Paille te laten vliegen. De Amerikaan raakte Paille volledig fair in de middencirkel en Paille kwam enkele meters verderop in aanraking met het ijs. Paille bleef ongedeerd. Het voorval zie je in onderstaande video:

In de derde periode openden de Penguins sterker en dat leverde binnen wee minuten al een doelpunt van Matt Cooke op. Cooke kon profiteren nadat de pass van Dustin Jeffrey niet afdoende werd weggewerkt door doelman Thomas.

Joe Corvo maakte een einde aan de inmiddels al meer dan 2 uur durende doelpuntendroogte van de Bruins. Hij schoot de puck vanaf de blue line achter doelman Fleury, waarmee de wedstrijd weer helemaal open was.

Maar voor een echte poging om de wedstrijd om te keren moest afgewacht worden tot het einde van de periode. Met nog 2 minuten te gaan plaatste Tyler Seguin een weerzinwekkende solo in waarbij hij liefst 4 verdedigers uitspeelde, maar goalie Fleury op zijn pad vond.

Met nog een minuut te gaan ging Tim Thomas van het ijs voor de extra attacker. Dat leverde een grote kans op toen Brooks Orpik de puck voor het doel inleverde bij Brad Marchand, maar hij profiteerde niet. Ook hij moest zijn meerdere erkennen in Marc-Andre Fleury.

Daarna kwam de overwinning voor de Penguins niet meer in gevaar. De Penguins komen door de twee punten dichter in de buurt van de vierde plaats, de Bruins moeten een gaatje toestaan richting de New York Rangers, die nu 3 punten voorsprong hebben en een wedstrijd minder gespeeld.