Penguins verslaan Rangers na shootout

Door

Pittsburgh Penguins v New York Rangers

De Pittsburgh Penguins hebben hun voorsprong in de Metropolitan Division verder verstevigd. In het divisie-onderonsje met de New York Rangers werd een 4-3 shootout zege behaald. Brandon Sutter zorgde in Madison Square Garden voor de zege met het enige doelpunt van de shootout.

In periode 3 leken de Penguins het lot van de Rangers al vroeg te bezegelen. Bij een 1-1 stand na goals van Chris Kunitz en Hagelin profiteerde Kunitz van een gebroken stick van Ryan McDonagh. In de ruimte die vrij kwam vond hij Sidney Crosby en hij stelde Pascal Dupuis in staat 2-1 te maken. Brandon Sutter vergrootte die marge met een mooi wrist shot voor 3-1.

De Rangers toonden echter veerkracht en werkten zich nog naast de Penguins. Mats Zuccarello zag zijn puck tussen de benen van Marc-Andre Fleury doorglippen en Derick Brassard bracht beide ploegen met nog 1:46 op de klok op gelijke hoogte met een powerplay goal.

Chris Kunitz kreeg in overtime nog een penalty, maar de Rangers konden hier niet van profiteren. Een shootout moest de beslissing brengen. Fleury kon zijn doel vijfmaal schoon houden en zag toen toe hoe Sutter de eerste was die Henrik Lundqvist passeerde voor de zege. De Penguins (51) blijven koploper in de Metropolitan Division met 12 punten voorsprong op nummer 2 Washington Capitals, de Rangers (34) staan hierin vijfde.

Overige uitslag:

Ottawa Senators – New Jersey Devils 2-5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen