Penguins halen Vokoun binnen

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Terwijl de New Jersey Devils en de Los Angeles Kings zich nog druk bezighouden met de strijd om de Stanley Cup, zijn de andere teams al bezig zich voor te bereiden op het aankomende seizoen. De Pittsburgh Penguins maakten vandaag bekend Tomas Vokoun aan de loonlijst te hebben toegevoegd.

In ruil voor zijn diensten krijgen de Washington Capitals een 7th round pick voor de draft later deze maand in Pittsburgh terug. Vokoun zal $2M per jaar gaan verdienen. Dat is relatief veel voor een reservegoalie, met name omdat de Penguins een team zijn dat al heel ruim in de salarisinvulling zit.

Kwalitatief mag Vokoun echter zeker gezien worden als een verbetering. De Tsjech zal naar verwachting tweede doelman achter Marc-Andre Fleury worden. Fleury speelde afgelopen seizoen 67 reguliere wedstrijden en leek door vermoeidheid overmand in de play-offs.  Met de komst van Vokoun lijkt Fleury wat makkelijker vervangen te kunnen worden en zal hij in de loop van het seizoen fitter aan de start van een wedstrijd kunnen verschijnen. Stand-in Brent Johnson speelde afgelopen seizoen in 16 reguliere wedstrijden mee, maar maakte in die wedstrijden bar weinig indruk.

Johnson noteerde een reddingspercentage van 0,883 en kreeg gemiddeld 3,11 doelpunten tegen per wedstrijd. Johnson won slechts zes van zijn gespeelde wedstrijden.

Tomas Vokoun speelde afgelopen seizoen in 48 wedstrijden mee en moest het einde van het seizoen missen door een blessure, waarna Braden Holtby de kans kreeg in de play-offs en niet meer tussen de palen weg werd gehaald. De 36-jarige Vokoun won 25 van zijn gespeelde wedstrijden en noteerde een reddingspercentage van 0,917 en kreeg gemiddeld 2,51 doelpunten tegen.

Voor Brent Johnson betekent dit naar alle waarschijnlijk het einde aan zijn dienstverband bij de Penguins, vanaf 1 juli is zijn contract ten einde en met de komst van Vokoun lijkt Johnson overbodig.

Ook leuk om te lezen