Nowitzki: ‘We lijken oud, langzaam en uit conditie’

Door

 

De Dallas Mavericks hadden totaal iets anders voorgesteld van de seizoensstart. De keiharde feiten zijn echter dat de Mavs twee keer hebben verloren, in eigen huis nog wel en niet zo’n beetje ook. Afgelopen zondag waren de Miami Heat veel te sterk en nu maakten de Denver Nuggets gehakt van de titelverdediger. “Ik heb een hoop werk te doen”, aldus coach Rick Carlisle.

Eigenlijk is er niets meer goed gegaan in Dallas nadat de champions banner voor aanvang van de wedstrijd tegen de Heat in de nok van het stadion werd gehezen. Lebron James en Dwayne Wade denderden over de Mavericks heen en hadden op een gegeven moment een voorsprong van 35 punten. Tegen de Nuggets keken de Mavs in het derde kwart tegen een achterstand aan van 33 punten. Dirk Nowitzki kwam voor de tweede keer niet in actie in het vierde kwart.

Het voorval met Sean Williams zegt eigenlijk alles. De power forward noteerde 12 punten en 11 rebounds, maar moest overgeven toen hij eruit werd gehaald. Hij was niet ziek, hij had het te danken aan zijn inspanningen. Een teken dat het conditioneel nog niet goed zit met deze jongen, net zoals het hele team er niet goed uit zag tegen de Nuggets. “We lijken wel oud, langzaam en uit conditie”, aldus Nowitzki.

Paniek in Dallas? Natuurlijk niet! Ik geef het je te doen als coach om een ploeg te leidden die net kampioen is geworden, waar elke tegenstander van wil winnen en die twee belangrijke spelers (Chandler, Barea) heeft verloren. Carlisle probeert dit op te vangen met Delonte West, Lamar Odom en Vince Carter. Dat heeft tijd nodig en voor Carter misschien nog meer tijd als je naar zijn onderkin kijkt.

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen