NBA 30-in-30 | Hoe gaan de Cavaliers verder zonder James?

Door

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en de vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de negenentwintigste editie kijken wij naar een team dat voor het eerst sinds vier jaar hoogstwaarschijnlijk niet de Finals gaat halen: de Cleveland Cavaliers.


NBA DRAFT


De Cleveland Cavaliers hadden één draft pick tot hun beschikking. Deze pick kregen zij vorig jaar van Boston als deel van de Kyrie Irving-trade. De keuze die oorspronkelijk van de Brooklyn Nets was, werd uiteindelijk de achtste pick in de draft. Net als in 2011 toen Kyrie Irving werd gekozen, kozen de Cavaliers voor een point guard van wie ze verwachten dat hij in de toekomst het team zal dragen. Collin Sexton, voormalig speler van Alabama University, moet de nieuwe spelverdeler worden van de Cavs.

Sexton zal vooral aanvallend zijn steentje moet bijdragen. Young Bull Sexton beschikt over een goed schot, maar kan ook heel gevaarlijk zijn met zijn layups en dunks. Sexton won namelijk in 2017 de McDonald’s All-American Slam Dunk Contest, de dunkwedstrijd voor highschool spelers.

Naast de aanvallende inbreng zal Sexton ook verdedigend niet onderdoen voor zijn ploeggenoten. Sexton, zelf 1 meter 88, beschikt over een wingspan van 1 meter 99. Daarnaast staat de point guard ook bekend voor zijn intensieve en actieve spel. Deze speelstijl zal Sexton zowel aanvallend als verdedigend helpen.


FREE AGENCY


De belangrijkste gebeurtenis in de zomer voor de Cleveland Cavaliers is met afstand het vertrek van LeBron James. Na vier succesvolle jaren waarin de Cavs vier keer kampioen van de Eastern Conference en eenmaal NBA-kampioen werden vertrok King James naar de Los Angeles Lakers. Naast het vertrek van James vertrokken ook Jeff Green en José Calderón uit Ohio. De contracten van London Perrantes, Kendrick Perkins en Okaro White werden ontbonden.

Ondanks het vertrek van James hadden de Cavaliers niet genoeg cap space om een nieuwe sterspeler terug te halen. Channing Frye keerde terug bij het team waarbij hij in 2016 kampioen van de NBA werd. Ook shooting guard David Nwaba tekende na één jaar bij de Lakers een contract bij de Cavaliers. Via een trade met de Los Angeles Clippers  kregen de Cavaliers ook nog de beschikking over forward Sam Dekker.


DEPTH CHART


De opstelling van coach Tyronn Lue zal ten opzichte van het vorige jaar op slechts één plek wijzigen. Met het vertrek van James ligt de small forward-positie open. Hiervoor heeft Lue meerdere opties. Hij kan kiezen uit J.R. Smith, Cedi Osman, Kyle Korver en Rodney Hood. Wij verwachten dat Rodney Hood zal starten als small forward. De vier andere posities zullen net als vorig jaar bekleed gaan worden door George Hill, J.R. Smith, Kevin Love en Tristan Thompson.

Vanaf de bank heeft Cleveland genoeg opties voor de guard- en forwardposities, maar voor de centerpositie heeft Lue slechts 2 opties. Forward Channing Frye en center Ante Zizic kunnen beiden deze positie invullen, maar of zij goed genoeg zijn valt nog te bezien. Voor de vier andere posities heeft Lue met Collin Sexton, Jordan Clarkson, David Nwaba, Cedi Osman, Kyle Korver, Sam Dekker en Larry Nance Jr. genoeg opties.


CONCLUSIE


Het zal een heel zwaar jaar gaan worden voor de Cleveland Cavaliers. Het vertrek van LeBron James is het grootste verlies, maar het feit dat er geen nieuwe sterspelers naar Cleveland zijn gekomen zal ook geen positieve uitwerking hebben.

Wij verwachten dat de Cavaliers dit jaar zelfs te kort zullen komen voor de playoffs, terwijl ze slechts enkele maanden geleden nog in de NBA Finals stonden en dat komt allemaal door het vertrek van King James. Er zal heel veel moeten veranderen, willen de Cavaliers weer terugkomen op dat niveau.

 

Voorspelling: 24-58

Ook leuk om te lezen