#3 Arizona verliest ongeslagen status, Stanford verrast #9 Texas

Door

Arizona v UNLV

De #3 Arizona Wildcats hadden graag ongeslagen aan het seizoen in de Pac-12 begonnen, maar in de laatste out-of-conference wedstrijd ging het fout. In Las Vegas bezorgde het jonge UNLV de ploeg van Sean Miller haar eerste nederlaag door brutaal met 73-69 te winnen.

Eerder dit seizoen hadden de UNLV Rebels al verloren van Stanford, Arizona State en Utah, drie teams uit de Pac-12. Vooraf leek de kans daarom klein dat de Rebels in eigen huis konden stunten tegen Arizona, dat het hoogst gerankte team was dat sinds 1998 op bezoek kwam bij UNLV. Maar waar Arizona normaal het team is dat fysiek domineert, gaven de Rebels de Wildcats een koekje van eigen deeg. UNLV pakte meer rebounds (46 om 33) en had twee keer zoveel aanvallende rebounds (14 om 7).

Dit verschil in rebounds werd met name in de tweede helft afgestraft door sophomore Christian Wood (24 punten, 10 rebounds) en freshman Rashad Vaughn (21 punten, 3 steals) en samen schoten zij 19-uit-38. Ter vergelijking, de rest van UNLV schoot 7-uit-21 en het meeste hiervan kwam van bankzitter en freshman Patrick McCaw die 4-uit-11 schoot.

Aan de andere kant scoorde bij Arizona elke speler tien punten of meer, maar toen het erop aan kwam stond er niemand op. Stanley Johnson (13 punten, 13 rebounds) maakte aan het einde enkele kostbare fouten en Rondae Hollis-Jefferson was vanaf de bank geen factor: hij scoorde slechts drie punten en was met acht minuten te gaan in de wedstrijd al klaar met vijf persoonlijke fouten.

#9 Texas laat zich verrassen door Stanford

Waar de grote favoriet in de Pac-12 (Arizona) tegen een pijnlijke nederlaag aanliep, was het Stanford dat voor een grote verrassing zorgde. De Cardinal won met 74-71 op bezoek bij #9 Texas.

Voor de Longhorns was het de eerste thuisnederlaag sinds 1998 tegen een out-of-conference team zonder ranking, terwijl Stanford voor het eerst sinds 2008 wist te winnen van een team uit de top tien. Aan de kant van de Cardinal kwam het meeste gevaar van seniors Anthony Brown (25 punten) en Chasson Randle (22 punten). De twee ervaren spelers maakten het verschil in een wedstrijd die in alle vlakken gelijk op ging.

Voor Stanford is het een hele belangrijke overwinning die in februari weleens veel waard kan zijn. Eerder dit seizoen verloor de ploeg al van Duke (op neutraal terrein), DePaul en BYU en met de overwinning op Texas heeft de Cardinal nu een overwinning te pakken die mooi staat op het cv voor het NCAA Tournament.

Overige uitslagen

#4 Louisville Cardinals 80-55 CS Northridge Matadors (video)
#7 Villanova Wildcats 92-67 N.J.I.T. Highlanders (video)
Hawaii Warriors 79-80 (OT) #11 Wichita State Shockers (video)
#14 Utah Utes 80-66 South Dakota State Jackrabbits (video)

3 Reacties
  1. gerard 7 jaar ago

    zouden jullie iets meer college basketball updates kunnen doen?

  2. ben 7 jaar ago

    zouden jullie iets meer college basketball updates kunnen doen?

    • We doen ons best maar redactie is vrij beperkt. Check vanaf 5/1 zeker onze conference previews!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen