Grades Thunder vs Heat (game 4)

Door

Na elk duel in de NBA Finals bekijkt Sport Amerika de spelers van de Oklahoma City Thunder en Miami Heat en geeft een cijfer voor het vertoonde spel. De Heat waren in Game 4 in Miami met 104-98 te sterk voor de Thunder en hebben de leiding in de serie: 3-1.


Miami Heat

LeBron James, 9 – De Thunder deden hun best James buiten de bucket te houden. Dat lukte aardig, maar hij zorgde voor zoveel aandacht dat anderen konden scoren. Was offensief en defensief ijzersterk en was degene die het ritme bepaalde bij Miami. Eindigde met 26 punten, 12 assists en 9 rebounds. Moest de laatste minuut van de zijlijn toezien met kramp aan zijn rechterbeen.

Dwayne Wade, 8,5 – Eindelijk vielen de jump schoten bij Wade. Niet als appels uit de bomen, maar in elk geval voldoende om de verdediging van de Thunder wat minder ruimte te geven. Raakte twee van zijn drie driepunters en beging ditmaal geen domme turnovers in de laatste minuut. Met zijn 25 punten is het zijn derde wedstrijd op rij met minimaal 24 punten. Nog een keer zo´n wedstrijd en Wade kan ring nummer twee om zijn vinger schuiven.

Chris Bosh, 7,5 – Door de ontketende Chalmers kreeg Bosh wat minder te doen. Hij was erg effectief via de pick en roll met Wade, zeker toen James met kramp rondliep op het veld. Zijn 13 punten en 9 rebounds waren wellicht een beetje mager, maar met zijn energie op zowel defensief als offensief vlak weer belangrijk.

Mario Chalmers, 9 – Zorgde voor de extra punten die de Heat zo nodig hadden. Schoot 3 op 9 van zijn driepunters, maar 6 op 6 binnen de driepuntslijn en maakte 4 op 5 vrije worpen. Met 25 punten en slechts 1 turnover was hij van onschatbare waarde voor Miami.

 

Oklahoma City Thunder

Kevin Durant, 6 – Durant was goed. Maar hij was niet uitmuntend. En dat hadden de Thunder nodige. Zijn 28 punten waren niet genoeg. En ondanks zijn lengte pakte hij slechts 2 rebounds. Na afloop was Durant  volledig uitgeput, zat met gebogen hoofd en als gebroken man bij de persconferentie. Die gaat een lange 48 uur tegemoet.

Russell Westbrook, 8 – 43 punten, 7 rebounds, 5 assists. Westbrook was weergaloos. Hij raakte 20 van zijn 32 schoten en hield de Thunder eigenhandig in de wedstrijd. Maar net als Rondo voor de Celtics was het niet voldoende om Team Heat te verslaan. Maakte na communicatiefout in game 3 die leidde tot turnover uit inbounds pass, weer een fout door een fout te maken op Mario Chalmers met 5 seconden op de shotklok, 13 seconden te spelen, en 101-98 stand. Twee vrije worpen was het duel gespeeld.

James Harden, 4,5 – Normaal een effectieve speler, maar bood de Thunder offensief nagenoeg niets. Miste zelfs een vrije lay-up. Raakte slechts 2 van zijn 10 schoten.  OKC moet meer krijgen van hun Sixth Man of the Year anders is het de volgende wedstrijd over en sluiten.

Role players, 5 – Het ging dit duel alleen om Westbrook, en daarna Durant. Het was het allemaal net niet wat de rest van de Thunder liet zien. Weer.

Ook leuk om te lezen